Той сподели приоритетите за отбранителна политика

Имаме изготвена програма и стратегии. Имаме и готови идеи, по които да работим продължително от първия ден. Нашите основни опоненти нямат ясни послания какво да дадат, затова залагат на негативна кампания. Следващата седмица ще представим програмата си по ресори, за да излезе България от безвремието. Това заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев в ефира на „Твоят ден“.

Николай Рашков: ГЕРБ единствена поставя транспорта като национален приоритет

По думите му избирателите споделят гнева и разочарованието си от "открадататите 3 години". "На избори сме заради алчността на някои политици. Съгласихме се с почти всички искания на ПП–ДБ на преговорите. В рамките им обаче се поставяха нови условия непрестанно, така стана невъзможно да постигнем съгласие по ротацията. Персоналната значимост, която някои си отдават, попречи на консенсуса, не бива да говорим кой кого не харесва, а кои са важните решения за България", заяви Гаджев.

Според него реформа в службите чрез внесен законопроект няма. "Политизирането им е обект на предложението на ПП, но Тагарев е изразил отрицателно становище за военното разузнаване. Категорично трябва да има коалиционно споразумение, ако има съвместно правителство, с ясен механизъм за вземане на решения", коментира той. 

Гаджев сподели приоритетите за отбранителна политика - модернизация на армията, включително производство на дронове, развитие на хората в отбраната чрез прозрачен и ясен критерий за изкачване в службата и достойни възнаграждения.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase