На борда на Boeing 777-300ER е имало 211 пътници и 18 души екипаж

Един загинал и над души са 70 ранени при силна турбуленция на полет на Сингапурските авиолинии в полет от Лондон до Сингапур. Инцидентът с Боинг 777-300ER с 211 пътници и 18-членен екипаж, е станал на височина над 11 хиляди метра. Машината е снижила и е поискала разрешение за аварийно кацане в Банкок. 

Жертвата е 73-годишен британец, музикален и театралн продуцент, който е получил сърдечен арест. Състоянието на седем души е критично. Други 18 души са били хоспитализирани, а още 12 са получили първа помощ на място. Повече от 10 линейки са били изпратени на летището в Банкок, а най-сериозно ранените са били транспортирани в местна болница

Тревога на пистата: Защо се стигна до втори случай на приземяване по "корем" в Турция

 

Сингапурските авиолинии направиха изявление, в което информират, че полет SQ321 от летище „Лондон Хийтроу“ до Сингапур е попаднал в турбуленция.

На борда на Boeing 777-300ER е имало 211 пътници и 18 души екипаж, допълват от авиокомпанията. Самолетът се е отклонил към Тайланд и е кацнал в 15:45 ч. местно време.

Сингапурските авиолинии заявиха, че работят с местните власти и изпращат екипи, за да осигурят необходимата медицинска помощ на пострадалите.

Все още не е ясно какво точно се е случило на борда на самолета.

„Singapore Airlines изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството на починалия“, се казва още в съобщението.

Видео:"Ройтерс"

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Би Би Си, Skynews, Economic Times