Те взели оръжието на полицая и избягали

В Закарпатието двама украинци, укриващи се от военна служба, нападнаха граничар, взеха му оръжието и избягаха в Румъния, предаде УНИАН.

Украйна одобри законопроект за мобилизация на армията

Според журналиста Виталий Глагола инцидентът е станал между граничните участъци „Деловое“ и „Богдан“. Граничарят се отзовал на задействане на сигнална мина, но бил нападнат от нарушители на границата. „След като открил двама мъже, граничарят произвел два предупредителни изстрела във въздуха, но вместо да спрат, нарушителите го нападнали и му отнели пистолета Форт 12 Р“, пише Глагола.

Украйна намали възрастта за мобилизация в армията

Той добави, че нарушителите са стреляли пет пъти към граничаря, но, за щастие, не са улучили. „Нарушителите са успели да избягат с иззетото оръжие, преди да пристигне помощта, и са пресекли държавната граница на Украйна“, отбелязва журналистът. Той добави, че тече разследване. 

По-рано беше съобщено, че граничар е застрелял мъж при опит да премине нелегално границата с Румъния. При преследването на беглеца военните са произвели няколко предупредителни изстрела от служебното си оръжие. Впоследствие те открили тялото на мъж с огнестрелна рана в главата.

Според румънските граничари в хода на войната 11 000 украински мъже са преминали нелегално границата им. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС