Политикът посочи, че приоритетите са евроатлантическата ориентация, еврозоната и Шенген

Ясно заявихме, че при формиране на следващо правителство, от ГЕРБ-СДС ще носим политическа отговорност с ярки политически лица. Това каза кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Александър Иванов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той посочи, че приоритетите на коалицията са запазване на евроатлантическата ориентация, членство в еврозоната, пълноправно членство в Шенген и членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Политикът посочи, че управляващите през последните три години трябва да отговорят защо България не се е възползвала от договореното в Европейския парламент за земеделието, инфраструктурата, икономиката. Той поясни, че от отпуснатите пари са усвоени едва 4%, а наближава краят на програмите.

Алина Добрева: България е най-големият нетен получател на средства в ЕС

Той запита защо предишните управляващи са направили всичко възможно България да не влезе в еврозоната, спазвайки критериите за инфлация. Иванов допълни още: „Ние работихме с тях под формата на това, че Мария Габриел беше външен министър и вицепремиер. Всички други назначения са правени изцяло от колегите“. „Българите сами виждат, че инфлацията е над 36%“, посочи политикът и допълни, че хората са обеднели.

Относно изтеклите записи, за които се твърди, че са от събрание на "Продължаваме промяната", Иванов каза: "Доскорошните записи, които те публикуваха в социалния си профил на "Продължаваме промяната", се говори за някакви милиони в кеш, които събират за предизборните си кампании - те трябва да отговорят на въпроси, включително и пред техните избиратели". 

Още от разговора гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase