По-голямата част от моторните превозни средства се използват от мигранти

Властите в Вашингтон са регистрирали значително увеличение на броя на мотопедите през последната година. Според Департамента за моторни превозни средства те са нараснали от 54 през 2022 г. до 143 през 2023 г., а от началото на 2024 г. са регистрирани над 100. Въпреки че няма официални данни, организациите в този сектор смятат, че по-голямата част от моторните превозни средства се използват от мигранти, които при липса на по-официална заетост се занимават с доставки, разказват в свой репортаж Voice of America.

"Някои от тях вече са извършвали този вид работа, особено венецуелците, които идват във Вашингтон”, обяснява Абел Нуньес, директор на Централноамериканския ресурсен център. 

Меню с вдъхновение: Ресторант във Вашингтон предлага вкусове на различни народи (ВИДЕО)

Хосе Давид пристига от Венецуела преди няколко месеца. Той изкарва прехраната си, като доставя различни видове поръчки най-вече храна. "Средната сума, която доставчиците получават на седмица е малко над хиляда долара. Това е достатъчно в един толкова скъп град като Вашингтон”, обяснява Нуньес. 

Шофьорите на мотопеди трябва да спазват знаците, да носят каска, да не карат по тротоарите и велосипедните алеи. Длъжни са да имат регистрация на превозното средство и застраховка, посочват от VOA.

27 700 китайци са опитали да влязат в САЩ за близо половин година

Съветниците в окръг Колумбия внесоха законопроект за справяне с широкото използване на мотопеди в столицата. Съгласно предложението продавачите и наемодателите на мотопеди ще носят отговорност за тяхната регистрация „Мотопедите са по-добри за околната среда и за безопасността на движението от автомобилите, но без подходящ надзор някои водачи пренебрегват правилата и създават опасни ситуации, без да носят отговорност“, обяснява член на Съвета на Вашингтон.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas

Източник: Voice of America, vesti.bg