Българска патриаршия публикува на сайта си изявление относно съвпадението на парада със Задушница

Българската православна църква  - Българска патриаршия публикува на сайта си изявление по повод предстоящия в събота в столицата "София прайд".

В съобщението се отбелязва, че на 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София, ще се проведе т.нар. "София Прайд". "В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот", пише в изявлението.

Цената на дискриминацията: Има ли влияние хомофобията върху икономиката у нас

Посочва се, че неведнъж Светата църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода.

Затова, отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество, пише в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Близо половин милион танцуваха по улиците на прайда в Берлин (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие", завършва изявлението.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase