„Ако го търсят за нещо сериозно, едва ли няма да го намерят в някой български затвор”, каза бившият министър

„Организираната престъпност се развива много по-бързо и по-добре от държавните сфери, които би следвало да се занимават с нея. Много трудно е да се предположи защо Евелин Банев – Брендо постъпва по този начин – днес да дойде и да иска да се предаде на българското правосъдие”. Това заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в  „Интервюто в Новините на NOVA”.

Споменът ми е, че Евелин Банев-Брендо стана известен заедно с Иван Тодоров – Доктора в едни времена, в които аз вече се бях върнал в професията си на адвокат, обясни той. 

Евелин Банев-Брендо се предал заради заплаха за живота му?

„По закон българският съд трябва да каже дали чуждата присъда ще се изпълнява в България или не. Вторият отговор се дава, когато има определено нарушение на закона”, каза Йорданов. Той не смята, че основната причина на Банев да се предаде на българското правосъдие е някаква заплаха за живота му. „Не ми звучи като най-вероятната версия. Всички знаем, че в затворите и в останалите места за лишаване от свобода често се случват най-различни инциденти”, допълни Йорданов.

„Не мисля, че той е толкова наивен и ако го търсят за нещо сериозно няма да го намерят в някой български затвор”, допълни бившият вътрешен министър.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase