От началото на сезона при 170 проверки в района са установени 6-ма нарушители

Проверки на КЗП, НАП, Икономическа полиция и Министерство на туризма по плажовете на Бургас. От началото на сезона при 170 инспекции на охраняеми плажове в района са установени 6-ма нарушители. Съставени са и 4 акта. Като част от проверките на плажни заведения, охраняеми и неохраняеми плажове - само за ден са констатирани 8 нарушения на търговци. В събота сутрин проверки имаше и на спасителните постове за необходимото оборудване, разрешителни и сертификати за спасителна дейност. 

"Няма безспокойтво у нас. Проверяващите проверяват за оборудване, флагова сигнализация, дали всичко е наред по поста,  дали имаме някакви инциденти. За момента всичко е спокойно", увери Иван Сгурафов, спасител.

Продължават проверките за каравани и кемпери по морето

"Две от заведенията са съществени. Заведения за хранене и развлечения работят без валидна категоризация, както и заведения, в които в обявеното меню в ценоразписа няма разписани грамажи", обясни Бранислава Недялкова , главен експерт в КЗП.

"На неохраняемите плажове, където беше предметът на общата проверка, имаше открити нередности. Лица си позволяват да дават шезлонги и чадъри срещу заплащане или срещу консумация или само на гости на даден хотел - което за нас е недопустимо", подчерта Иван Виделов, директор дирекция „Контролна и инспекционна дейност” към Министерство на туризма. 

Репортер: Елена Танева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase