Той е обвинен с още двама

Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинение на арестувания кмет на Старо Оряхово Петър Тинев. То е за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги, съобщиха от държавното обвинение в крайморския град, цитирани от кореспондента на БТА във Варна.

34-годишният мъж е обвинен за осъществена принуда. Към обвинението за участие в организираната престъпна група за измами са привлечени още двама мъже.

ГДБОП задържа кмета на варненско село

От прокуратурата допълват, че престъпленията са извършвани в периода от началото на 2019 година до края на 2023 година в село Старо Оряхово, община Долни чифлик. Действията по събиране на доказателствата за дейността на престъпната група са извършени от служители на местната структура на ГДБОП във Варна.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед преценка и внасяне в съда за искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вчера от МВР съобщиха, че кметът на Старо Оряхово Петър Тинев е задържан по разследване на Окръжната прокуратура във Варна. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Кореспондент на БТА във Варна Данаил Войков