Европейският шампион по вдигане на тежести коментира грешките в стратегията си в играта, противоречията в племето му и предпочитанията си за победител в екстремното риалити

Тежкоатлетът Ангел Русев отпадна от „Игри на волята“, след елиминационен двубой, в който се изправи срещу строителния инженер Георги Гешев. Четирикратният Европейски шампион по вдигане на тежести се раздели с мечтата си за победа след контузия. Въпреки че беше един от най-смелите играчи на Арената, в интервю за "Събуди се" той признава, че стратегията му не е била добра. Самият той пожела да отиде на елиминация, но сега от разстояние на времето, отчита решението си за лека грешка.

„Ако можех да върна времето назад, нямаше да съм толкова агресивен и да бързам. Щях да си променя и стратегията за игра. Щях да се коалирам с мъжете, но въпреки това шансът за успех е много нисък. Гледал съм други сезони и мисля, че жените психически са по-силни от мъжете и много по-добре знаят как да играят играта“, признава грешките си и разсъждава какво би могъл да направи ако има възможност да започне отначало.

Разчистили ли са си сметките Ангел и Раду след „Игри на волята“?

„Според мен Раду леко преувеличи историята. Имаше такъв момент за пред камерите, но тя си имаше стратегия. Уважавам я за играта й“, коментира Силвия, която в определен момент се превърна в ябълката на раздора в племето на Силните.

За противоречията му с Раду в „Игри на волята“

„Вече знам каква му е стратегията и дори да се върна назад пак щяхме да се караме от първия ден. Не харесвам много от чертите у него, но говоря за самата игра. След битката ни, двамата си говорихме и си обещахме враждата помежду ни да приключи. В живота се видяхме, говорихме си много пъти и според мен Раду е изключителен и успял човек в живота. Уважавам го!“

Тежкоатлетът Ангел Русев напусна “Игри на волята”

Ангел споделя, че си е мислел, че може да се развива само и единствено в областта на вдигане на тежести, но в предаването се е видял в различна светлина. Осъзнал е, че може да преминава през различни препятствия и притежава хъс, и воля за победа. Животът му след участието в „Игри на волята“ се е променил и там откъснат от телефони и външни влияния, открива своята нова цел.

„Съпругата ми Симона ме подкрепяше на 100% още когато започнах да се подготвям. Когато се завърнах и й казах по какъв начин съм загубил, тя каза, че това е част от играта. Имам пълна подкрепа от семейството и близките ми хора“, разказва участникът.

Русев съжалява, че не е успял да се докаже на Арената и силно се надява да има шанса да го направи. Убеден е, че има още много, което може да покаже в Игрите.

Габриела от „Игри на волята“: Мартин саботира играта, искаше да е в друго племе

Какви качества са необходими, за участие и победа в „Игри на волята“?

„Яростта и бързината бяха моите грешки, които ми попречиха в играта. Следващите участници трябва да са съсредоточени и да мислят ходове напред в играта. Но най-важното е да имат истински воля и хъс. Това е предаване, в което предизвикваш сам себе си. Тези, които искат да участват в следващите сезони, трябва да се подготвят много добре психически и физически. Психиката на спортисти или бивши такива им е малко по-ниска. Аз не успях да се подготвя добре в тази част. За мен жените са изключително силни в живота и то психически. Според мен е трудно да спечели жена, но не е невъзможно, защото няма невъзможни неща“, коментира атлетът.

Кой ще е победител в шести сезон на „Игри на волята“?

„Желанието ми е да видя победител Микяй или Калоян Стоянов.“

Най-голямата мечта в живота на Ангел Русев е участието на Олимпиада, но признава, че е силно огорчен от отношението на Българската федерация по вдигане на тежести. Тя не спазва обещанията си към спортистите, които се подготвят сами и от три години те не получават никакви средства. Това затруднява подготовката им, а скоро предстоят Европейски и Световни първенства.  

Всичко за “Игри на волята” 6 може да откриете в сайта, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” можете да гледате в Nova Play, Vbox7 и YouTube и следете всичко най-интересно за подкаста във Facebook, Instagram и TikTok .