Тежкоатлетът разказва за стратегиите, победите и контузиите, които го спират в пътя му за победа в екстремното риалити

Четирикратният Европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев влезе в „Игри на  волята“ устремен към върха и златния медал, но след контузия се раздели с мечтата си. Тежкоатлетът отпадна от най-екстремното риалити след елиминационен двубой, в който се изправи срещу строителния инженер Георги Гешев. Ангел е гост в студиото на „На кафе“, където разкрива стратегията си, отчита грешките и разказва за битките на Арената в приключението „Игри на волята“. Споделя, че контузията му е бил доста тежък момент и само чувството му за самосъхранение го е накарало да се откаже от битката.

Шампионът разказва, че е голям фен на предаването и от сезон 4 го следи всяка вечер. Запалва се след примера на Филип (Фифо) и много иска да е като него.

Саботаж изпрати едно от племената на елиминации в “Игри на волята”

„Много по-различно е от това да гледаш предаването пред телевизора. Усетих глада, адреналина и всичко свързано с предаването. Не вярвах, че нещата се случват така. Не успях да отида на Олимпиадата заради контузия и тъй като другата ми мечта бе да участвам в „Игри на волята“, половинката ми ме подкрепи напълно. Тя е човекът, който ми помага да сбъдвам мечтите си“, признава пред Гала атлетът. „Най-много ми тежеше първия ден, в който разбрах, че съм резерва. Много хора, не успяват да стигнат и до тук, но първата вечер на Блатото се чувствах доста зле. Комарите бяха като врабчета и се събираха около устата ми. Гладът не беше проблем за мен, тъй като съм свикнал да свалям килограми.“

Ангел разказва, че има фобия от вода и това се дължи на случка в миналото му. Като младеж с приятели скачат в Дунав, при което той се схваща във водата. Започва да се дави и благодарение на случаен човек е спасен. Подготвял се е за предаването, като специално е наблегнал на плуването, но има стрес при повече от 2 м. дълбочина.

Завръщането на Кралев предизвиква сътресения в “Игри на волята”

Между битките на Арената и социалната игра

„Когато се запознах със Силвия, тя ми изглеждаше супер и стратегията ми бе да играя с жените. По-късно осъзнах, че Силвия се опитва по нейн начин да привлича младите мъже към нея. Флиртуване никога не е могло да има, тъй като аз съм семеен човек и тя е по-малка с 2 години от майка ми. На втория ден когато дадох гласа си за капитан на Раду, усетих, че той започна да ме избягва и да се държи странно към мен. Осъзнах, че не иска да играе с мен. Силни характери сме  и двамата. Притежаваме лидерски качества, затова не се разбирахме толкова много в играта. Имахме различни стратегии и играехме коалиция срещу коалиция от първи ден“, разказва повече за взаимоотношенията със съотборниците в племето.

Стратегията на Иванина и Габриела - максимално много жени на финал в „Игри на волята“

За травмата, която го спря по пътя към финала

„В последната ми игра, когато разбрах, че на Гешев му бяха паднали куките, бях сигурен на 100%, че съм победител. Падах много пъти на гъбките, защото съм нисък, разкрачът ми е по-малък, а и не успях да овладея адреналина. Когато стъпих накриво, сухожилието се е разкъсало. Емоцията, която преживях на Арената, не беше толкова заради болката, а защото загубих по този начин“, разкрива участникът.

Ангел споделя, че е получил подкрепа от треньорите му, когато са разбрали за контузията. Голяма част от семейството му се занимава с бокс и той самият е започнал с този спорт. Решил е да се отличи от роднините си и когато на 11 години за първи път отива в залата, в началото не му харесва. Отива на състезание, в което вдига 28 кг, когато самият той тежи само 27 кг. Тогава треньорите забелязват потенциала му и започват сериозно да го подготвят.

Повече за срещата и връзката му с приятелката му, за семейството и многобройните му лагери, гледайте във видеото.

Всичко за “Игри на волята” 6 може да откриете в сайта, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” можете да гледате в Nova Play, Vbox7 и YouTube и следете всичко най-интересно за подкаста във Facebook, Instagram и TikTok .

Редактор: Райна Аврамова