Според Слави Василев е деликатно да се прогнозира коя фракция ще надделее на изборите

Предвижда се активността да е ниска, а Народното събрание да е още по-фрагментирано. Раздорът в ДПС прави изборите и случващото се след тях трудно предсказуемо. Хората, които до вчера гласуваха за една партия, сега трябва да изберат коя фракция да спечели техния вот на предстоящите избори - „Движение за права и свободи – Ново начало“ или „Алианс за права и свободи“. Темата в студиото на „Челюсти” коментираха политическият анализатор Георги Харизанов и политологът Слави Василев. 

Приоритетите на "ДПС-Ново начало" за гарантиране сигурността на българските граждани представиха в Бургас кандидатите за народни представители на среща с граждани и НПО

„Това не е първото разцепление в ДПС. От НДПС на Гюнер Тахир, през НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, до ДОСТ на Лютви Местан – никой не успя”, смята Харизанов.

„Много е деликатно да се прогнозира”, каза Василев. По думите му според социолозите електоратът на ДПС изпитва дискомфорт да избира между две крила на партията. „Има вероятност последователи на Доган да гласуват за Пеевски”, добави той.

Целия разговор гледайте във видеото.