Той зае почетното второ място в кулинарната надпревара, но се гордее с представянето си във формата

В студиото на „На кафе“ Ивайло разказва защо не е влязъл в четвърти сезон на Hell's Kitchen, разкрива своята стратегия в играта и разказва повече за своя път към кулинарната професия.

Ивайло от Hell’s Kitchen: Трябваше да съм по-уверен, но се гордея с участието си! (ВИДЕО)

„Бях много доволен от представянето си и дадох всичко от себе си особено на финала. Двамата с Мартин много се постарахме, но първото място е само едно. Когато ходихме на различните локации като караваните например, усещах как Мартин и Тоби имат много фенове. Докато мен хората още не ме познаваха. Усещах кои са фаворитите на хората. И кои от тях имат вече изградена фен база. Мен не ме познаваха толкова, може би защото не се изявявах толкова в началото. Може би това беше грешка от моя страна. Но видях, че когато си по-рязък, главата ти може бързо да падне. Моята стратегия беше леко да сваля темпото и да го разпределя за целия период”, разказва Ивайло.

Вярва, че се е справил добре със социалната игра, защото се класира за финал. „В цялата къща се говореше, че на финал ще отидат Тоби и Мартин. Казах си, че това няма да стане. Ако не бях влязъл като резерва, щях да се разгърна по-рано. Имах опознавателен период, в който разучавах как стоят нещата и какви са хората около мен. Защото те вече бяха изявени. И като характери, и като лидери.“

Ивайло признава, че не е злопаметен. Приятелски настроен е към всички. „В Hell’s Kitchen може единият ден да си се справил добре, а на другия – не. Не съм влизал в конфликти, защото не съм влизал в коалиции и не съм се сприятелявал. Когато видя грешка в някого, аз си казвам. Бих общувал и навън с всички останали участници във формата. Комуникирам си често с Владов, с Едуард си пишем. Каня всички, ако искат да готвим заедно на караваната в Ямбол.“

Победителят в Hell’s Kitchen 7 Мартин: Стъписах се при първата ни среща с шеф Ангелов - много е респектиращ

Ивайло споделя, че близките му са много щастливи от представянето му. Искало им се е да стане първи и за тях е такъв. „За себе си аз съм победител.“

Като своя единствена грешка отчита факта, че не е се заявил като лидер по-рано, за да може да изгради по-добро впечатление пред шеф и останалите участници. „В предаването научих, че трябва да се заявявам малко повече и да не бъда толкова скромен. Аз много си харесвам професията и това, което правя. Харесвам си една рецепта и почвам да я готвя в продължение на седмица докато не постигна съвършенство. Вярвам, че в професията си човек трябва да бъде перфекционист. Може би затова печелех мастър класовете. Много детайлно си записвах абсолютно всичко, стъпка по стъпка, каква посуда да използвам.. до последната лъжичка. Гледах много внимателно всичко, което приготвяха.“

„Работех с Николай Ангелов от четвърти сезон на Hell’s Kitchen. По това време приятелката ми беше бременна и нямаше как да я оставя сама. Нито нея, нито ресторанта. След това се записах за шести сезон, но явно бях закъснял. Когато ме поканиха за седми сезон, приятелката ми се зарадва повече от мен.“

Ивайло разказва, че е бил записан да следва в университет във Варна, но не си представя, че четири години ще учи нещо, което не го интересува. Тогава майка му му предлага да се запише в кулинарна академия. „По това време не знаех английски, но програмата беше на този език. Разбирах, но не можех да комуникирам с хората. След това заминах да работя на Канарските острови. След това ме пратиха на стажове в Германия. Там научих ценни уроци за кулинарията. Всяка седмица имахме различни тематични вечери.“

Мартин от Hell’s Kitchen: Как се става победител не само в кухнята, но и в живота?

По време на пандемията Ивайло се прибира в България и започва да си търси работа в София. Междувременно получава предложение за работа в родния си град Ямбол. Изправен е пред избор и решава да приеме. Признава, че в началото му е било много трудно. Сменя 4-5 пъти годишно менюто, за да напасне търсенето.

Още много любопитни истории от живота на Ивайло, гледайте във видеото.

Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.

Редактор: Боряна Димитрова