Вариантите ни за кандидат-президент са няколко, заяви той

"Не трябва да бъдем спокойни от това, което се случва в Турция, Белгия, Франция и

По темата

Германия. От тази гледна точка наистина има потенциален риск (от тероризъм - бел.ред.), но няма нещо конкретно, което да води към допълнителни мерки". Това заяви за "Здравей, България" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

След като вчера обяви, че ГЕРБ е готова с кандидатпрезидентската си двойка, днес той заяви, че всъщност вариантите са няколко. И ще бъдат пазени в тайна до последно по тактически съображения.

Дали в ГЕРБ още се колебаят, или просто ще държат избраника си в напрежение до последно, Цветанов не разясни. При всички случаи обаче имената остават в тайна до септември. Защото ранното оповестяване превръщало кандидата в пушечно месо за клеветническа пропаганда.

"Знаете, че винаги, когато се обявят съответните кандидатури, започва и съответната негативна кампания. От тази гледна точка смятаме, че не е стратегическо сега да обявим кандидатурата", поясни той. 

Относно отказа на Росен Плевнелиев да се кандидатира за още един мандат, той заяви: „Личното решение няма как да бъде коментирано. Нека той да даде отговор на този въпрос” 

На въпроса дали може да се приеме твърдението на прокуратурата, че Митьо Очите е жертва на престъпна група, той заяви: „В конкретния случай може да излезе, че той е жертва”.

„За паркоместа такива инциденти не стават”, изтъкна Цветанов. 

Вижте как той коментира предложението си седмокласниците да бъдат подлагани на тест за наркотици.