3000 души участват в търсенето на загинали край Сочи

Водолази са намерили една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски самолет.

Тя е изпратена за анализ в Москва. Устройството, което записва данните от полета, е във видимо добро състояние и се очаква да даде информация за причините за трагедията. 

Спасителите откриха на дъното на Черно море 7 големи отломки на самолета Ту-154, съобщи източник, близък до разследването, цитиран от ТАСС и БГНЕС. Четири от тях вече са вдигнати, три ще бъдат вдигнати днес.

Сред тях е и опашката, в която трябва да се намират черните кутии. Открити са също 13 тела и 156 фрагмента от тленни останки. Намерен бе и бордовият самописец.

По темата

В издирвателните работи участват повече от 3000 души. Повредите по задната част на руския Ту-154 свидетелстват, че командирът е искал да приводни машината, съобщават източници от разследването.

Основните версии за катастрофата остават пилотска грешка и технически проблем. Самолетът се разби в Черно море с 92-ма души на борда, на път за Сирия.

Междувременно, Русия преустанови полетите на самолети Ту-154, докато се установи каква е причината за трагедията край Сочи.