Казусът в съдебното риалити в събота и неделя от 11.00 ч. по Нова

Рецидивист, излежаващ в момента присъда за сексуално престъпление, ще се опита да докаже своята невинност в „Съдебен спор” този уикенд. Близо 30 години от живота на Методи Стоилков минават зад решетките за шест доказани изнасилвания на възрастни жени от родното му село Крайници. Затворникът твърди, че е невинен и е жертва на сестра си, която организирала този заговор срещу него. Методи подава иск в „Съдебен спор” и настоява сестра му да му изплати обезщетение от половин милион лева. 

Веднага след участието си в предаването Методи Стоилков ще се завърне в Централния софийски затвор, където изтърпява 12-годишна присъда за последното си престъпление. Екипът на съдебното риалити на Нова потърси гледната точка и на жертвата на сексуалното посегателство, която в момента е на 85 години. Пред главния редактор на „Съдебен спор” Жоро Игнатов тя разказва за ужаса от преживяното в края на 2002 година. 

„Съдебен спор” ще разгледа телевизионното дело в два последователни епизода – на 17 и 18 май, събота и неделя, от 11.00  ч. по Нова.