„Лицата на 2014-а” бяха специални гости в „Здравей, България” в последния ден на годината

В последния ден на годината специални гости в „Здравей, България” бяха „Лицата на 2014-а”. Това са хората, които трогнаха сърцата на хиляди зрители със свои дела. Нова телевизия разказа за техните истории, хората ги подкрепиха в онлайн анкета на сайта NovaNews.bg. Сред „Лицата на 2014-а” са учителят Тео, който създава гении в областта на физиката, малката Ния, която дари косата си на болната ѝ от рак учителката, Анастас, който спасява църкви в Родопите и Самир – доброволецът в Аспарухово.

„Благодарение на медии като вашата хората чуват за какво става дума. Не съм и подозирал, че ще ми се случат такива неща”, сподели в „Здравей, България” Теодоси Теодосиев. В момента тече ремонт на сградата, която той превръща в училище.

Големи корпорации досега не са дарявали средства за възстановяване на църквите в Чокманово, разкри пък Анастас Иванов. „Съвсем обикновени хора, трудещи се, даващи залъка на близкия”  са дарителите. „Вярата загуби ли се, губи се душата” – така мотивира своята дейност Анастас.

Ниа разкри, че не говори със съучениците си за своята постъпка, но среща тяхната подкрепа. Самир Сами пък призна, че предаването на „Здравей, България” в деня на наводнението в Аспарухово го е накарало да поеме на път със своя бус, за да помогне на пострадалите от бедствието.

Какво още споделиха „Лицата на 2014-а”, гледайте във видеото.