Хитовият сериал „Скандал” стартира тази вечер от 22.30 ч. по Нова

„Жената може да превърне император в скот и скот в император”, казвали древните римляни. Сентенцията ще докаже и президентът Фицджералд Грант III в хитовия сериал „Скандал”, който стартира тази вечер от 22.30 ч. в ефира на Нова. Максимата е добре позната и на актьора в главната роля Тони Голдуин благодарение на семейната му история. 

Неговият дядо Самюъл Голдуин е магнат и един от създателите на Холивуд и Метро Голдуин Майeр, известен с любовните си афери. Връзката му с актрисата Франсис Хауърд напомня на извънбрачната връзка на президента на Съединените американски щати в „Скандал”, чиято роля пресъздава именно внукът му Тони Голдуин. В поредицата на ABC героят му поддържа интимни отношения с медийния си съветник Оливия Поуп. Тя обаче решава да започне на чисто и напуска Белия дом, за да създаде собствена агенция за справяне с  кризисни ситуации.

В ролята на Оливия зрителите ще видят холивудската актриса Кери Уошингтън, на която политическият трилър носи не само голяма популярност, но и номинация за престижното отличие „Еми”. Образът на героинята й черпи вдъхновение от реална личност – Джуди Смит, която потушава нестихващите скандали след аферата на Моника Люински и президента Бил Клинтън. 

Докато със замах спасява репутацията на най-влиятелните американци, Оливия трябва да опази любовната си афера. А когато грижливо пазените тайни излязат наяве, започва „Скандал” - тази вечер от 22.30 ч. по Нова.