Президентът търси Оливия Поуп за помощ при външнополитически проблем тази вечер от 22.30 ч. по Нова

Дълбоко скритите тайни на най-известния американски пастор излизат наяве в политическия трилър „Скандал” тази вечер от 22.30 ч. по Нова.   

Свещеник Марвин Дрейк изчезва безследно, а съпругата му Нанси се обръща към Оливия Поуп с молба да открие какво се е случило с него, без да предизвиква излишен шум. Пасторът има много врагове заради позициите си по наболели обществени въпроси като гей браковете и абортите. Сътрудниците на Оливия провеждат бързо разследване и скоро попадат в следите на Дрейк. Те са изненадани, когато го откриват мъртъв в едно от леглата на хотел със съмнителна репутация. Още по-шокиращо е, че Дрейк не е сам. Към леглото, на което лежи мъртвото му тяло, е прикована жена с белезници. Оказва се, че това е дългогодишната му любовница Ана. Сътрудниците успяват да прикрият всички улики за смъртта на пастора и да пренесат незабелязано тялото му в неговия дом. Но скандалът заплашва да избухне с нова сила, когато любовницата на починалия Дрейк започва да изнудва Оливия Поуп за пари. Ана разкрива, че има дете от пастора и иска 6 милиона долара, за да мълчи. Но Оливия не е сигурна, че нейната клиентка може да си позволи тази сума. Междувременно тя трябва да се справя и поредната криза в Белия дом, след като президентът Грант търси нейната помощ за решаване на външнополитически проблем в раздирания от война Судан.

Дали Оливия ще успее да запази репутацията на пастор Марвин Дрейк? И как ще се развият отношенията ѝ с президента Грант? Ще разберем в девети епизод на политическия трилър „Скандал” тази вечер от 22.30 ч. по Нова.