Оливия разбира, че е под наблюдение на Агенцията по сигурност тази вечер от 22.30 ч. по Нова

Разкрития за масово подслушване на американски граждани от Агенцията за национална сигурност е на път да провали президентската администрация на Фиц в политическия трилър „Скандал” тази вечер от 22.30 ч. по Нова.

Служителят на Агенцията за национална сигурност Арти Хорнбахер се свързва с Оливия Поуп, за да ѝ разкрие, че е подслушвана от неговата служба. Оливия решава да провери неговите твърдения и натоварва своите сътрудници да проведат разследване. Хък установява, че Агенцията е разработила програма наречена „Торнгейт”, която следи комуникациите на огромен брой граждани на САЩ. Не са пощадени дори приближените на президента. Оливия е шокирана и търси обяснение от президента Грант по време на традиционния лов на патици, организиран от Белия дом. Срещата им ескалира в скандал.

Бившата медийна съветничка на президента се обръща срещу него и решава, че единственият начин да предпази Арти Хонбахер е като направи неговите разкрития публично достояние в национален ефир. Президентът пък е готов на всичко, за да ѝ попречи. Арти обаче има други планове за програмата „Торнгейт”…

Какво възнамерява да направи с програмата за подслушване Хорнбахер, ще разбере в десети епизод на политическия трилър „Скандал” тази вечер от 22.30 ч. по Нова.