Гледайте фентъзи екшъна „Ван Хелсинг” тази вечер от 22.00 ч. по Нова

Хю Джакман и Кейт Бекинсел се отправят на лов за вампири във фентъзи екшъна „Ван Хелсинг” тази вечер от 22.00 ч. по Нова. Лентата на режисьорът Стивън Зомърс, известен с работата си по „Мумията” и нейните продължения, е замислена от Юнивърсъл Студио като начин да се отбележат първите хорър филми, създадени от компанията през 30те години на 20 век. Начинанието се оказва изключително успешно, а „Ван Хелсинг”  получава едно отличие и пет номинации на наградите за фантастика, фентъзи и хорър филми „Сатурн”.

 Един от първите филми, създадени в този жанр, е „Дракула”. Затова Зомърс решава да развие образа на ловеца на вампири Абрахам Ван Хелсинг, създавайки неговия роднина Гейбриъл Ван Хелсинг.  Действието на лентата се развива в митична Трансилвания през 1887 година. Граф Дракула (Ричард Роксбърг) с помощта на д-р Виктор Франкенщайн се опитва да вдъхне живот на поколение вампири. Ужасени от провежданите опити, местните селяни се вдигат на бунт и опожаряват лабораторията. Кардиналите от Ватикана изпращат на помощ професионалния ловец на вампири и върколаци Габриел Ван Хелсинг (Хю Джакман), който се съюзява с местната принцеса Ана Валериус (Кейт Бекинсел)…

Дали Ван Хелсинг и Ана ще успеят да се преборят с чудовищата, ще разберем във фентъзи екшъна „Ван Хелсинг” тази вечер от 22.00 ч. по Нова.