Нова телевизия с нова социална кампания – „Мисия образование”

Нова телевизия стартира социална инициатива „Мисия образование”, която търси решения на проблемите в тази сфера. Инициативата има за цел да привлече вниманието на обществеността върху едни от най-сериозните проблеми на българското общество, а именно равния достъп до качествено образование, липсата на млади учители, както и обезпокояващата статистика, която поставя българските ученици на едни от последните места в международните класации за грамотност.

„Това е мисия, в която вярваме, че ще бъдем подкрепени от всички – родители, учители, защото сме наясно, че е необходима бърза реформа в образованието”, заяви в „Събуди се” водещата на Новините на Нова Ани Салич. С подкрепата на известни лица, медията и нейните партньори – неправителствените организации „Заедно в час” и „Национална мрежа за децата”, ще си сътрудничат за промяна на негативните статистики и тенденции.

В периода на матурите през май „Мисия образование” ще призове децата да не преписват. „За съжаление измамата е придобила други измерения. Има платформи в интернет, от които можеш да си купуваш „пищови”, дипломни работи и те се превръщат в първия урок по измама на нашите деца”, добави Ани Салич, която заедно с обичаната певица Жана Бергендорф коментира най-сериозните проблеми в образованието.

Целия разговор от „Събуди се” гледайте във видеото.