Министър Тодор Танев даде дългоочаквания отговор на въпроса „Кой?”

Министърът на образованието проф. Тодор Танев даде дългоочаквания отговор на въпроса „Кой?” и вече е ясно кой изнесе изпитните теми. Вината пада върху... няколкостотин квестори. Според министър Танев става въпрос за учители в цялата страна, но най-вече в по-малките населени места.

Дни преди матурите екип на Нова успя да си купи верните отговори, минути след като започна изпитът по български език за зрелостниците. Разминаване имаше само при един от 40-те въпроса. Започна и разследване от Икономическа полиция. Просветното министерство също се зае да нищи случая, в така наречената от министъра практика са замесени много хора.

За наказания още не можело да се говори, защото откритията трябва да бъдат доказани. Едно било сигурно обаче - изтичането на матурата не е от министерството, проблем нямало и в регионалните инспекторати.

Инициативата на Нова „Мисия образование” продължава. Има ли политическа воля да се промени системата и как ще извадим българските ученици от дъното на всички световни класации? В петък в „Здравей, България” специален гост по темата е образователният министър Тодор Танев. Повече гледайте във видеото.