Специална поредица от 12 магазинни предавания стартира по Diema Sport

В 12 предавания „Пътят към UEFA EURO 2016” Diema Sport ще покаже емоциите, страстта и любовта към играта, с които първенството на Европа ще ни запали през лятото. Ще се запознаем с финалистите в турнира, ще се насладим на най-вълнуващите моменти в първенствата на Стария континент и ще си припомним личностите, оставили своя отпечатък върху историята на надпреварата. Зрителите ще видят и звездите на отборите, които ще приковат вниманието във футболните спектакли от 10 юни до 10 юли. 

Първото издание на „Пътят към UEFA EURO 2016” е този четвъртък, 14 януари, точно в 22.00 ч. В него ще видим как Испания се готви за безпрецедентна трета поредна титла. В рубриката „Играч във фокус” ще се запознаем с Еден Азар от Челси, който трябва да е вдъхновението на Белгия, а в края ще се върнем и към блясъка на Карел Поборски от Чехия. Няма да пропуснем и домакина на първенството Франция, чийто наставник Диде Дашан се надява на домашен триумф в надпреварата. 

Специален гост в студиото на Diema Sport довечера ще бъде нападателят на Славия Дуде Н'Донгала.

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия  ще излъчват UEFA EURO 2016, което ще се проведе от 10 юни до 10 юли 2016 г. Двете телевизии ще покажат на живо по 27 мача, включително – едновременни излъчвания на мача на откриването на 10 юни 2016 г. и финала, месец по-късно, както и един мач от предварителната фаза. Така 48 от общо 51 мача ще бъдат разпределени поравно за ексклузивно излъчване във всяка от телевизиите.

Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо общо 27 мача, като те ще бъдат излъчвани по Нова и Diema, както и по Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Спортният екип на медийната група ще заложи на традиционния си стил при отразяването на футболните двубои, утвърден и познат на зрителите през годините от UEFA EURO 2008, срещите във Висшата лига и „А” Професионална футболна група. 

Последни новини за UEFA EURO 2016 и най-актуалните спортни събития следете на уебсайта на Diema ExtraGong.bg и Facebook.

Магазинното предаване „Пътят към UEFA EURO 2016” ще бъде достъпно на платформата GongPlay