Не пропускайте премиерния български филм „Омбре” от 14.30 ч. и Годишните музикални награди на БГ Радио 2015 от 12.30 ч. по Нова

Една изключителна българска премиера и Годишните музикални награди на БГ Радио 2015 могат да гледат зрителите в деня на Националния празник по Нова.

Българският филм „Омбре” от 2014 г., определян като „балкански уестърн”, разказва една история за  приятелството, любовта и толерантността на Балканите. Главните роли са поверени на Валери Йорданов, Стефка Янорова, Любомир Бъчваров, Иван Ранков. Лентата на режисьора Захари Паунов можете да гледате днес от 14.30 ч. по Нова. 

В центъра на сюжета е 30-годишният Ангел, който решава да емигрира от България. За да набави необходимите средства, той приема да прекара пратка с наркотици до крайграничен пазар. Там обаче се сблъсква с бруталността на местните дилъри, а бягството му го среща с група мъже, произвеждащи дървени въглища в лагер в близката планина. С течение на времето Ангел се сближава с членовете на комуната – коравия и интелигентен сърбин Бранко, смешния македонец Люпчо, кроткия помак Ахмед, възторжения циганин Роберт и мрачния йога Стефан. Там са и рускинята Надя и четирите й деца, които живеят в лагера. Именно в този лагер приятелството, любовта и толерантността към другия са поставени на изпитание. 

Не пропускайте премиерния български филм „Омбре” от 14.30 ч., а преди това гледайте Годишните музикални награди на БГ Радио 2015 от 12.30 ч. по Нова.