Не пропускайте спортната драма „Кешбол” тази вечер от 22.30 ч. по NOVA

Брат Пит ще докаже, че е възможно да промениш правилата на играта в  номинираната за шест награди „Оскар” спортна драма „Кешбол” тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.

Лентата е базирана на истинската история на мениджъра на бейзболния отбор „Оукланд Атлетикс” Били Бийн, който през 2002 година е изправен пред трудна ситуация: най-добрите му играчи са привлечени от други клубове заради големи хонорари. Бийн обаче наема младия икономист Питър Бранд и двамата започват да анализират бейзболистите на основата на коренно различна от установената система. Този метод предизвиква гневни емоции в различни гилдии, но едновременно с това променя целия спортен свят, когато „Оукланд Атлетикс” спечелват световните серии.

„Кешбол” обаче не е филм за бейзбола, а за мечите и рисковете, които поемаме, за да ги осъществим. Именно тази цел си поставя режисьорът Бенет Милър, известен с биографичните филми „Капоти” и „Ловецът на лисици”, когато се захваща с екранизацията на историята на журналиста на Майкъл Люис и сценариста Арън Соркин. Идеята му е възприета много добре от Брад Пит и Джона Хил, който превръщат със своята игра творбата в една завладяваща човешка история, която грабва вниманието на зрителя от самото начало и го държи до края.

Не пропускайте спортната драма „Кешбол” тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.