Гледайте „Карате кид 2” от 14.00 ч. и „Кралят на Скорпионите 2: Издигането на война” от 16.45 ч. днес по NOVA

Битки и приключения по пътя на воина очакват зрителите с филмите в неделния следобед по NOVA.

От 14.30 ч. Пат Морита и Ралф Мачио се завръщат с поредния урок по воинска доблест в  екшъна „Карате кид 2”. Продължението на култовата лента от 1984 година отново е режисирана от Джон Авилдсен, който стои и зад успешната поредица за боксьора Роки. Във втората част младият Даниъл ЛаРусо (Ралф Мачио) придружава своя мъдър учител по карате - г-н Мияги (Пат Морита) до дома на неговите предци в Окинава. За момчето това е пътуване до един нов екзотичен свят, криещ безброй тайни за миналото на неговия наставник. За Мияги това е възможност за последен път да види баща си и отново да се срещне с любовта на живота си. Но завръщането на Мияги неочаквано разпалва ожесточената вражда между него и дългогодишния му враг Сато. Вражда, която въвлича Даниъл в поразителен сблъсък между две култури и ще го изправи пред най-голямото предизвикателство в живота му…

Големи предизвикателства и изпитания очакват и Майкъл Копон в продължението на един не по-малко култов приключенски екшън - „Кралят на Скорпионите 2: Издигането на война” от 16.45 ч. по NOVA. Копон влиза в ролята на младият Матейъс, който става свидетел на смъртта на баща си, убит от ръката на краля. В търсене на отмъщение той се превръща в най-безстрашния боец в древния свят.

Не пропускайте развръзката в  „Карате кид 2” от 14.00 ч. и „Кралят на Скорпионите 2: Издигането на война” от 16.45 ч. днес по NOVA.