Гледайте „Опознай България” всеки петък в сутрешния блок „Здравей, България”

Къде се случват чудесата и се сбъдват желанията, щом си намислите нещо? Това ще разкрие в рубриката „Опознай България” известният актьор Владо Пенев този петък в сутрешния блок „Здравей, България” по NOVA.

Добре познатият на зрителите като най-безкомпромисния полицейски инспектор артист този път влиза в ролята на екскурзовод и ще ги отведе в красивия и тайнствен Земенски манастир, за да разкрие защо обителта е кандидат за обект на ЮНЕСКО.

Владо Пенев ще посети и Кюстендил, където ще покаже, че дори по време на най-трагичните събития в световната история има страни, които проявяват добрина, а в конкретния случай това е станало с българско участие.  Заедно с актьора зрителите ще влязат в къщата на един от спасителите на българските евреи и ще си говорим с негова потомка.

Какво още ще ни покаже Владо Пенев? Не пропускайте  рубриката за пътешествия „Опознай България” всеки петък в сутрешния блок „Здравей, България” по NOVA.

„Опознай България” е рубрика на „Здравей, България”, която NOVA реализира съвместно с уебсайта Оpoznai.bg, част от портфолиото на Нетинфо. Всеки петък в „Здравей, България” известни личности показват непознати места от родината и разкриват защо са толкова специални за тях. А за всички любители на пътешествията най-изчерпателният каталог на забележителностите в България Оpoznai.bg предоставя над 5 000 статии с полезна информация за природни обекти, култура и изкуство, събития, места за забавления и подслон.