Не пропускайте репортажите на кампанията „Мисия Образование” всеки понеделник в "Здравей, България" по NOVA

Как старата материална база ограбва знанията на учениците? Отговор на този въпрос дава Христо Калоферов в своя репортаж в рамките на кампанията "Мисия Образование” на NOVA.

“Съвременното образование е интерактивно и е изключително важно да се онагледява това, което се преподава. Учениците трябва да бъдат увлечени е процеса на преподаването, а  да не бъде детето с книжката, на което му диктуват назидателно уроци от дъската. Така преподаденото остава по дълго в съзнанието на учениците”, разкри Христо Калоферов в “Здравей, България”.

Но за да се модернизира преподаването е нужна адекватна материално-техническа база. Оказва се, че Министерството на образованието и науката няма статистика колко от училищата са в миналия век. Материално техническата база не е сред трите важни фактора на българското образование според ведомството. Модернизирането става на парче. Няма бюджети и се разчита на европейски проекти.

Повече по темата гледайте във видеоматериала на Христо Калоферов от “Здравей, България”.

Вече втора поредна година Новините на NOVA слагат образованието на фокус. Защото oбразованието е отговорът на всички големи въпроси, то е мисия за всеки от нас. Не пропускайте „Мисия Образование” – най-новата рубрика на „Здравей, България” – всеки понеделник по NOVA.

Вашите сигнали за неуредици в образованието можете да оставите като коментар под статията, да ни пишете във Facebook страницата на Новините на NOVA или на имейл novinite@ntv.bg.