Новините на NOVA продължават своята мисия да търсят верните отговори и решения на проблемите в българското образование

Как се работи с първокласници, които не говорят български език? Имат ли шанс да завършат училище деца, чиито родители са неграмотни? Отговор на тези въпроси ще потърси Галя Щърбева в най-новия репортаж, част от кампанията “Мисия Образование” на Новините на NOVA, този понеделник в “Здравей, България”. Журналистът на NOVA ще отведе зрителите в едно училище, където всички седмокласници са изкарали Слаб 2 на външното оценяване по математика, за да разбере каква е причината. Но също така няма да пропусне възможността да покаже и добрия пример – ученици, които стават ментори на по-малките, за да им помогнат да получат образование.

Новините на NOVA продължават своята „Мисия Образование”, след като през последните пет седмици в пет последователни теми поставиха на фокус някои от най-наболелите въпроси на българското образование. Защо децата се връщат през септември в клас по-неграмотни, отколкото са били преди ваканцията? Как липсата на добра материална база ограбва знанията им? Защо повечето учители са пред пенсия и няма кой да поеме щафетата от тях? И кой е виновен за това, че учениците често не разбират какво четат? Защо има неравенство в българското училище? Някои от отговорите и възможните решения видяхме през погледа на лицата на NOVA Невена Василева, Ники Дойнов, Ани Салич, Христо Калоферов и Мия Димитрова.

Вече втора година “Мисия Образование” има своето запазено място в публицистичните предавания и Новините на NOVA. Не пропускайте серията от репортажи на кампанията, които показват големите проблеми, възможните решения и добрите примери - в ефира на “Здравей, България” - всеки понеделник по NOVA. Защото образованието е отговорът на всички големи въпроси, то е мисия за всеки от нас. 

Вашите сигнали за нередности в образованието можете да подавате в секцията “Моята новина” на сайта Nova.bg, като ни пишете във Facebook страницата на Новините на NOVA или на имейл novinite@ntv.bg.