Пулев се среща с бившия световен шампион Питър за Интерконтиненталната купа на Световната боксова асоциация

Кубрат Пулев ще стане официален претендент за световната титла, ако победи в двубоя срещу Самюел Питър тази вечер. Това съобщи Кале Зауерланд от "Тим Зауерланд" на специална пресконференция преди дни по повод предстоящата гала довечера в зала "Арена Армеец".

"Това е голяма битка за Кубрат и голяма възможност за Питър. Днес получихме официално потвърждение, че ако Пулев успее да победи Питър в двубоя в събота, ще стане официален претендент за световната титла и ще се изправи срещу Джошуа". Той допълни, че от промоутърска гледна точка зала "Арена Армеец" разполага с чудесни условия.

Снимки от претеглянето преди двубоя вижте ТУК

Снимки от пресконференцията можете да видите ТУК

"Нощта на шампионите" и двубоят между Кубрат Пулев и Самюел Питър ще бъде излъчен на живо тази вечер от 20.00 ч. в HD качество в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на платформата GONG PLAY. Билетите за "Нощта на шампионите" се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.

По темата

Веселин Василев, директор Спорт на Нова Броудкастинг Груп, заяви, че DIEMA EXTRA е известна като дома на големия спорт и с излъчването на това историческо боксово събитие за пореден път доказва това. "Не само нашите телевизионни зрители, но и гостите в зала "Арена Армеец" ще се насладят на богатата и динамична програма, която сме подготвили за галата в събота вечер", допълни той.

Българскaта звезда се завръща на ринга, след като спечели европейската титла с победа над британския боксьор Дерек Чисора през май. Сега 35-годишният Кубрат Пулев очаква с нетърпение битката срещу "Нигерийския кошмар" на родна земя, устремен към спечелването на световна титла.

"Имам достатъчно сила и опит и на аматьорския, и на професионалния ринг. Ще се концентрирам достатъчно, за да си изпълня задачата. Очаквам подкрепата на публиката и вярвам, че ще ми даде още повече сила. Подготовката ми бе специализирана и съобразена с конкретния съперник. Тя е половината от победата", каза Кубрат Пулев пред медиите и допълни: "Питър е добър боец, бивш световен шампион и има опасен удар, но аз съм по-добрият боксьор".

Треньорът на Кубрат - Ули Вегнер, сподели, че Пулев е добре подготвен според направения анализ на играта на Питър. Той добави, че осъзнава каква отговорност носят с този мач, който е първият пред българска публика.

Самюел Питър бе лаконичен в изказването си пред медиите. Той заяви, че е щастлив от пристигането си в България, която посещава за първи път. "Готов съм за битката. Тук съм, за да победя. Ще има страхотно шоу". Бившият световен шампион е нокаутирал три пъти Владимир Кличко по време на първата им битка. Самюел Питър има впечатляващ рекорд от тридесет и шест победи, включително двадесет и девет нокаута, за четиридесетте и един мача в кариерата си.

Българската звезда в бокса за аматьори Тервел Пулев ще направи своя професионален дебют на 3 декември в подгряващия мач на своя по-голям брат Кубрат Пулев в битката му срещу Самюъл Питър за  Интерконтиненталната купа в тежка категория на Световната боксова асоциация в зала "Арена Армеец" в София. Тервел влиза в професионалния бокс след изключително успешната си аматьорска кариера, през която спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Лондон 2012 и сребърен медал на Европейския аматьорски шампионат през 2010 г. в Москва.

33-годишният Тервел Пулев се надява да затвърди успехите си и като професионалист и се присъединява към брат си за историческия му мач на 3 декември в София. Тервел ще се бие в категория 79 – 85 кг. срещу  хърватина Томислав Руднан. "Това е ново начало за мен. Не знам много за противника си. Основният разбор, който направихме с треньора, бе на база статистика, която показва, че той никога не е падал с нокаут. Това показва, че той е издръжлив боец. Горд съм, че имам възможността да взема участие в тази гала. Ще има пълна зала и прекрасна атмосфера", допълни Тервел Пулев. По време на пресконференцията той получи официално професионалния си лиценз.

Не пропускайте "Нощта на шампионите" и двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър на 3 декември, събота от 20.00 ч., в HD качество на живо в ефира на DIEMA SPORT и на платформата GONG PLAY.

Билетите за "Нощта на шампионите" се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.