Гледайте срещата тази събота от 20:00 часа по DIEMA SPORT

Последната среща преди сблъсъка на ринга в "Арена Армеец" между Кубрат Пулев и нигериеца Самюел Питър мина спокойно и без излишни емоции. Двамата минаха на официалното претегляне на кантара преди мача им в събота вечерта в София.

Така се спестиха излишните ексцесии, които съпътстваха кантара на Кобрата преди миналия му мач с Дерек Чисора. Тогава един от публиката удари британеца по врата при претеглянето, страстите се нажежиха и зарядът преди мача беше особено наелектризиран.

ВИЖТЕ КАК МИНА ПРЕТЕГЛЯНЕТО НА КОБРАТА И САМЮЕЛ ПИТЪР ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сега обаче Пулев и Питър минаха през претеглянето и нямаше подобни изцепки от никого. Те си размениха по няколко лоши погледа и се оттеглиха в обкръжението си за финални приготовления за боя.

Иначе Кобрата показа по-добра физическа форма, показа кантарът по време на днешното официално претегляне на двамата боксьори преди двубоя им за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Той закова кантара на 114, 650 кг, докато съперникът му е с над 8 кг по-тежък - 122,9 кг. Нигериецът е смъкнал близо 30 кила, за да е във форма за този мач.

В ръстово отношение българинът има леко предимство – той е висок 194 см, докато нигериецът е 188 см.

А как върви подготовката на терена за решаващия двубой?

Рано тази сутрин започна подготовката за изграждането на ринга, осветление, озвучаване. В 6 часа сутринта в "Арена Армеец" пристигнаха екипите, ангажирани с подготовката на шоуто. Зрелищно осветление, мощно озвучаване, красиви момичета и зрелищни мачове. 

Финландецът Тука Койстинен е професионален водещ на боксови мачове. Водил е десетки подобни гала боксови вечери. И казва, че шоуто в София ще е на световно ниво. 

"Очакват се близо 15 000 души. Това е нещо невероятно, нещо, което не се случва всеки ден.  И това показва колко любим е на българите Кубрат. А това, което знам за вашата култура – българите не се отказват, ще бъде едно страхотно шоу", обяснява Тука Койстинен, водещ на боксовата гала вечер. 

"Каквото искам да му кажа, ще му кажа след мача. И ще му покажа на ринга. За зрителите ще се радвам да е супер убедителна и зрелищна победа", закани се Кубрат Пулев. 

"Утре е голям ден – и за мен и за него. Така, че и двамата ще се покажем в най-добрата си светлина", казва Самюел Питър. 

Не пропускайте "Нощта на шампионите" и двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър на 3 декември, събота от 20.00 ч., в HD качество на живо в ефира на DIEMA SPORT и на платформата GONG PLAY.

Двубоят на Кобрата наближава! Ако вече си решил, че ще бъдеш в залата, направи ни съпричастни на твоето изживяване!

Качи свои снимки и видео от моментите, които са те впечатлили.

Сподели страстта си с #фенсектор и # fansector в социалните мрежи, а ние ще направим съпричастни милионите фенове на Пулев с онова, което си заснел. 

Бъди нашите очи в „Арена Армеец“ #фенсектор и # fansector.