Феновете на комиксите и аниме културата могат да се срещнат с Том Влашиха на 9 и на 10 септември

Том Влашиха, изиграл една от ключовите роли в сериала Game of Thrones, тази на The Faceless Man – Джакен Х'Гар, пристига в София специално за изложението Aniventure Comic Con. След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, организираният от клуб Nakama фестивал – Aniventure, обединява сили с най-новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие – Comic Con.

Феновете на комиксите и аниме културата ще могат да се срещнат с Том Влашиха на 9 и на 10 септември в Inter Expo Center в София. В първия ден той ще е на разположение за снимки и автографи в специалната Meet & Greet зона на събитието. Достъпът до нея е ограничен само за притежатели на Meet & Greet билети. От 20 март започва продажба на ограничено количество промо билети на цена от 25 лева за целия фестивал.  

По темата

На 10 септември Влашиха ще открие квалификацията за EuroCosplay 2017 – състезание за представяне на костюми на известни аниме герои, както и герои от комикси и сериали. В конкурса ще видим състезатели от цяла Европа, които ще покажат своите ръчно изработени костюми. 

Освен Влашиха, феновете ще могат да се докоснат и до полската Cosplay звезда – Calypsen Cosplay, печелила куп отличия от международни състезания. Програмата на събитието включва и други от най-известните Cosplay артисти в историята на Aniventure, както и вече традиционните Cosplay и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции. Гостите на фестивала ще могат да се срещнат и с някои от най-интересните лица на продуцентите от 7Talents, които вече са добре познати на потребителите в сайта за видео забавление Vbox7.com

По време на събитието ще бъде изградена и рекордната за България гейминг зона от 2500 квадратни метра. Тя ще приеме едни от най-добрите геймъри от Източна Европа на голямата си сцена, а допълнителни турнири с големи награди ще бъдат организирани и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и много други.

Aniventure Comic Con ще представи и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастъркласове и workshop зони за посетителите. Събитието се организира от KEY Events и голяма част от екипа, стоящ зад най-голямото младежко събитие в България – ON! Fest, чието последно издание беше през 2013 година.