"Оли Смит по следите на бирата" от 27 ноември, всеки понеделник от 20.00 ч. по Travel Channel

Оли Смит е един от най-популярните водещи във Великобритания. Наричан е краля на виното и бирата, има издадени 4 книги, посветени на най-добрите комбинации храна-напитки, има свой винен бар и ресторанти на няколко круизни кораба.

Толкова е запленен от темата, че е разработил и своя лимитирана серия за чаши за вино. Оли е носител на многобройни награди, но всичко започва с първата - след участието му във "Винения идол" успява да пребори 600 участника, сред които и потомствени сомелиери. Така неговите фини вкусови рецептори, знания и заразителен ентусиазъм го нареждат сред 500-те най-влиятелни хора във Великобритания.

Всеки понеделник от 20.00 ч. по Travel Channel* българските зрители ще могат да се забавляват с втория сезон на предаването "Оли Смит по следите на бирата". Оли ще разходи зрителите в пивоварните в САЩ, за да разкаже за крафт бирата.

"В Колорадо бяхме на рафтинг и се спуснахме надолу по реката. Беше ми интересно да науча, че именно водата от реката отива в пивоварната и допринася за специфичния вкус на местната бира" – споделя Оли, който във всеки епизод ще разкрива тайни при произвoдството на кехлибарената напитка.

А какъв е вкусът на бирата в Аризона, наречена "Аризонска дивотия"? Много свеж, защото е произведена от диня! Друга интересна съставка в крафт бирата, за която ще разкаже Оли е лимонената трева. Според него хората предпочитат произведените в малки пивоварни бири, защото вкусът им е по-плътен, по-вълнуващ, по-специален. Те носят аромата на мястото, където се произвеждат, оставят усещането за общност, която носи духа на хората, които се събират в бирарията.

Къде още ще заведе зрителите Оли Смит, за да ги накара да оценят крафт бирата? Ще пътува до Хюстън, Тексас, където ще приготви собствена бира с любимите си съставки – ябълка, бъз и мед. В Сан Диего и Калифорния ще се отбие до булеварда на бирата.

*Travel Channel е част от портфолиото на Scripps Networks Interactive.