Гледайте епизодите на “Откраднат живот: Чуждо тяло” през идващата седмица от вторник до петък в 20.00 ч. по NOVA

Броени дни след като спечели наградата “Жена на годината” в категория “Актриси”, звездата от българския сериал “Откраднат живот” – Луиза Григорова, разказва с както ще запомни 2017-а. В интервю със Светла Йорданова за вестник “Труд” актрисата споделя за най-интересните и емоционални моменти в професионален и личен план.

Луиза, ти спечели приза “Жена на годината” в категория “Актриси” и това със сигурност е признание за успешна за теб година. С какво най-силно ще запомниш 2017-а?

Беше много вълнуваща и успешна година! Призът, разбира се, много ме радва, но не мисля, че е най-важното. Най-много се зарадвах, когато бях номинирана, защото явно някой най-накрая беше оценил какво правя, защото към мен винаги е имало много голяма доза предразсъдъци. Иначе, честно казано, от годината най-много ще запомня две неща, свързани с Мартин (Макариев –б.а.) – първо сватбата ни и после филма “Привличане”, който направихме заедно. Всичко останало през годината също беше много вълнуващо, като “Откраднат живот” и премиерата на “Пияните” – това страхотно представление, което ме радва и до ден-днешен. –

Ролята ти на д-р Вяра Добрева в “Откраднат живот” се радва на зрителските симпатии. На какво те научи и какво ти даде участието ти в този сериал?

Даде ми много интересни неща. Преди много исках да стана лекар и беше голямо преживяване, че сега имах възможност абсолютно реално да се докосна до тази материя, дори ходих на няколко истински операции в Окръжна болница. В “Откраднат живот” операциите се случват много близо до реалността – ние се учим да работим с различните инструменти – винаги лекар-консултант ни обяснява на място точно какво правим и аз влязох толкова навътре в материята, че това наистина ми даде много.

С кои колеги в сериала – освен с Наум Шопов – станахте приятели и се виждате и извън снимките?

Всъщност сега се преоткрихме с Юли Вергов, с когото играем в Народния театър в “Идеалният мъж”. С него се познаваме още от “Стъклен дом”, но в “Откраднат живот” имахме възможност да направим по-сложни сцени и това ни сближи. Иначе сме си приятелки с Рали – Ралица Паскалева, а пък с Дария Симеонова, която ми е и кум (на сватбата на Луиза кумуваха Дария и Весела Бабинова – б.а.), с нея сме изключително близки.

В новия филм “Привличане” си разглезено момиче – тип кифла. Имаше ли реален прототип?

Мисля, че моята героиня е разглезено момиче и дъщеря на богати родители, но не е кифла. Тя е лошият персонаж, създава интриги и оплита конците, но мисля, че всичко това го прави от липсата на любов и внимание, а не защото е кифла. В този филм не сме се стремили да показваме българската реалност такава, каквато е в лошото й измерение – простотията, кифлите, чалгата и тези неща, а напротив. Ние сме се опитали да представим едни истински, модерни, готини хора, които слушат рокендрол и обичат живота в хубавата му част, какъвто е бил през 80-те. Аз съм родена през 90-та, но слава Богу, имаме къде да четем за тези години – знаем музиката и филмите, които са излизали тогава и по-скоро сме поддръжници на този период, отколкото на днешната реалност.

Какво още разкрива Луиза Григорова за професионалния и личния си живот, четете в интервюто ѝ във вестник “Труд”.

Не пропускайте новите епизоди на “Откраднат живот: Чуждо тяло” през идващата седмица от вторник до петък в 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.