Излъчването на сериала е част от стратегията на медията да предлага качествено българско филмово съдържание на всички платформи и в унисон с нарастващия интерес на аудиторията към родни продукции на историческа тема

"Или заедно ще успеем, или разделени ще се провалим". "Изтървем ли България, изтървали сме всичко". "От най-високите да сме по-високи"…
Това са само три от репликите, с които българската историческа сага "Дървото на живота" ще провокира зрителите. Сериалът ще стартира в ефира на NOVA на 8 януари. След успеха на "Откраднат живот", който върна доверието на зрителите в качествените български филмови продукции, и поредицата от още няколко стойностни филми за голям и малък екран, реализирани с подкрепата на NOVA, медията добавя още един роден сериал в програмата си.

"Дървото на живота” е една въздействаща история за българския възход и падение в трудни времена, в която драматични и вълнуващи исторически моменти се преплитат с лични съдби. В период на възраждане на българските филми, продукцията засяга непреходни за българина теми и ценности. Обхваща времето, в което България е била в най-силния си културен и исторически подем и представя народопсихологията ни във всичките й аспекти.

Действието в първия исторически сериал в новата история на страната стартира с обявяването на Независимостта през 1908 г. и завършва с атентата в църквата "Свети Крал" през 1925 г. Действието проследява отношенията на многолюдно заможно семейство на фона на ключови за българската история събития. В продукцията се заплитат много семейни войни и драми между членовете на фамилията.

В сериала участват едни от най-популярните и обичани български актьори, между които Йосиф Сърчаджиев, Мария Каварджикова, Христо Шопов, Башар Рахал, Владимир Карамазов, Моньо Монев, Койна Русева, Иван Стаменов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Васил Банов, Велислав Павлов.

"Дървото на живота", от продуцентите на "Откраднат живот" и "Дяволското гърло" Dream Team Films, е една от най-мащабните родни продукции, засягащи винаги актуалната тема за силата на рода и родината. Тя допълва жанровото разнообразие в програмата на NOVА, чиято мисия и през 2018 година ще бъде да подкрепя българските филми на всички свои платформи.

Не пропускайте да видите една история за българския устрем – "Дървото на живота" - от 8 януари по NOVA. 

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA.