Това е поредния триумф за лентата, която е копродукция между Нова Броудкастинг Груп и “Мирамар Филм”

Българският филм “Вездесъщият” бе отличен с два приза на 22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест. Творбата спечели Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и Наградата на ФИПРЕССИ. Това е поредният триумф на филма, който е копродукция между Нова Броудкастинг Груп и “Мирамар Филм”, след като през 2017 година обра 5 основни награди на фестивала на българския игрален филм “Златна роза”.

“Вездесъщият” е сред шестте  български филми, които се реализираха за по-малко от година и половина с подкрепата на NOVA, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест представи 178 пълнометражни филма и 29 късометражни от 54 държави. Над 300 бе броят на международните гости през 2018 година, между които режисьори, продуценти, актьори, фестивални директори, медийни и киноексперти.

Голямата награда “София – град на киното” за най-добър филм в Международния конкурс на СФФ за първи и втори игрални филми бе спечелен също от българска кино творба – “3/4” на режисьора Илиян Метев и продуцентите Илиян Метев и Ингмар Трост.

Филмът "Възвишение" пък стана победител в Балканския конкурс.