Екип на "Здравей, България" надникна зад кулисите на първия български сериал на NOVA, който е международна продукция и ще се снима в България

Криминалният екшън "Ускорение" разказва историята на четирима приятели, които се впускат в игра на високи скорости, но играта загрубява и всичко се превръща във въпрос на живот и смърт в името на приятелството. Четиримата главни герои са повече от различни - Макс е умен, рязък, духовит, очарователен и воден от една изгубена любов, но и от тъмни страсти като хазарт. Фабио пък идва от семейство, в което ако не си най-добрият, значи не струваш и има нужда от одобрение и признание. Винсент е най-откровеният, който не може да крие настроенията си, а Сано влиза в ролята на рисковия играч Рико.

В живота Александър Сано, Алан Капели, Стивън Лутън и Ромейн Леви сякаш се познават от много години. "На третия ден установихме, че химията между нас работи. Митовски има страхотен нюх да събере хора, между които тази химия ще се получи", споделя Сано. 

"Приятелите ще попаднат в ситуация, в която един от тях умира и останалите ще помагат на неговата вдовица и малкия му син след това. "Ускорение" е, защото всичко се върти около автомобилни състезания. Освен това в живота на героите също се получава един вид ускорение - стартират от нулева точка и ускоряват до дупка. Историята на сериала е много човешка - вярата в доброто не умира и приятелството е свещено", разкри ексклузивни детайли за сериала продуцентът Димитър Митовски. “Може би тук е моментът да благодаря за подкрепата на нашите партньори и спонсори - Община Бургас, Община Несебър, полицията в Несебър и Слънчев бряг, “Марина Диневи”, братя Диневи, Елените, семейство Арабаджиеви. Без тях този филм нямаше да бъде същият”, допълва още Митовски.

По темата

В "Ускорение" зрителите ще видят още Мариан Вълев, Джон Савидж, Жули Ордон и чаровната Мариана ди Мартино, която ще се озове в България по любов, но ще открие големите страхове и чудовища в живота си - емоционални и душевни.

Копродукцията между едни от най-големите медийни и кино компании (Lagardere Studios Distribution (Франция), Mediaset (Италия), New Films International (САЩ) и Нова Броудкастинг Груп (България) събира редица родни и чужди звезди в Свети Влас това лято. Първият сезон включва 12 епизода, а снимките на сериала ще продължат четири месеца. Голяма част от тях ще се осъществят в България – на Свети Влас и в София, ще бъдат заснети сцени и в Румъния, Франция, Италия и Израел.

Изпълнението на проекта е поверено на Torque Bulgaria. Продуценти на международната продукция са създателите на „Под прикритие” Димитър Митовски и Несим Хасон. Сценарият на "Ускорение" е дело на Георги Иванов, Теодора Маркова и Димитър Митовски, а режисьори са Мартин Макариев, Зоран Петровски и Димитър Митовски.

Феновете на високите скорости, които искат да станат част от истински екшън и да се срещнат с родни и чуждестранни звезди, могат да отидат на снимачната площадка днес до 17.00 ч. в Planet Club, Свети Влас.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и във Facebook страницата на "Ускорение"

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си