Вашите истории за положителния пример може да споделите на https://www.vesti.bg/inspired

Един от най-посещаваните информационни сайтове в България Vesti.bg пусна нова платформа, чиято цел е да провокира потребителите да споделят своите лични и творчески успехи, позитивни мисли и мотивация.

"Вдъхновението - нито можеш да го пипнеш, нито можеш да го помиришеш, как се усеща и аз не знам, едно е сигурно - без него нещата не вървят така гладко!", споделя Живко Константинов. Журналистът на NOVA е един от авторите в новата платформа и се зае с нелеката задача да дефинира какво е вдъхновението в специален репортаж за “Здравей, България”.

"Понеже казваш не може да се пипне, да се помирише, аз го усещам, когато гледам нещо, може да е концерт, представление, филм - обаче ей тука го усещам, как ми се вдига кръвното, пулсът и ми застава някаква буца, която сякаш ще се разплача, обаче то е от щастие, че това, което гледам ме е докоснало, зарежда ме! И се изпълвам с енергия”, разказва актрисата Весела Бабинова, която също участва  в проекта.

"Мисля, че не трябва да чака да дойде! Да седи на едно място, нищо да не предприема, да чака да го порази някаква божествена искра и да започне да пише поезия или да рисува. По-скоро трябва да се оглежда за вдъхновение! Дори да не идва, да не го открива, да са отворени сетивата!", убеден е радиоводещият Драго Симеонов.

Проектът "Вдъхновените" иска да разбере коя е вътрешната сила и вдъхновение, които променят живота ни. "Вдъхновените" иска да разкаже за момента, човека или събитието, което ни е променило завинаги. Към по-добро. "Вдъхновените" иска да се превърне в мястото, където са събрани всички тези истории, така че те да не бъдат забравени, да не избледнеят и да промени схващането, че няма ненаказано добро.

"Идеята на "Вдъхновените" е да направи един портрет на времето чрез историите на читателите на Vesti.bg. Да съберем вдъхновяващи истории на хората в момента, в който те са били на кръстопът или са имали много голямо колебание в каква посока да поемат", разкрива Сабина Иванова, редактор във Vesti.bg.

"Ние не говорим за вдъхновение, което задължително завършва с триумф! Ние говорим за вдъхновение, желание да се изкараш от едно състояние и да влезеш в друго, да опознаеш нещо! Да бъдеш изследовател на самия себе си! Откриването на вдъхновение е победа над сивотата, скуката!", допълва Драго Симеонов

"Вдъхновените" е домът на позитивните примери, които доказват, че няма невъзможни неща. всеки от нас може да разкаже своята история или тази на хората, които са го вдъхновили да промени живота си. да намери своята професия, да помогне безкористно за кауза, да покори връх, да следва мечтата си. Вашите истории за положителния пример може да споделите на https://www.vesti.bg/inspired.