Любимата актриса от “Откраднат живот” разказа за новите си проекти и роли в театъра и живота в “Здравей, България”

Тази есен феновете на късометражното кино ще имат удоволствието да се насладят на изцяло новия формат на www.noblink.bg, които в средата на месец октомври дадоха началото на третото cи турне КИНОlove.

Един от водещите посланици на проекта е вдъхновяващата и лъчезарна актриса Радина Думанян или позната сред зрителите на NOVA като доктор Биляна Захариева от най-успешния български медицински сериал “Откраднат живот“.

“Майка ми е медицинска сестра, любимият ми сериал като по-малка беше „Спешно отделение”, а ролята ми в “Откраднат живот” бе знак от съдбата, който за щастие успях да разчета навреме”, споделя с усмивка Радина в “Здравей, България”.

Младата актриса, която има цели 11 роли в пловдивския театър ще стане част от турнето КИНОlove, посрещайки привържениците на късометражното кино.

„Не е важно коя е любимата ми роля, важна е потребността на зрителите. Да поискат да гледат определена постановка в точния момент спрямо техните чувства и емоции. Играя такава роля, която ме изгражда и доразвива като артист”, добави още Радина Думанян.

За живота извън театъра, актрисата споделя, че има много хобита – конна езда, суинг танци, пол денс и още.

На екрана тази година, NO BLINK избират да представят четири заглавия, в различни жанрове, които следват най-новите тенденции на филмопроизводството. Пътешествия, качествен хумор, драма и анимация на световно ниво – четири заглавия, които ще върнат вярата в младите таланти на българското кино.

Филмите, които кино феновете ще могат  да видят са Приключенската поредица “Да ce изгубиш нарочно” (2018),  анимацията “Flutter” (2017), драмата “Охлюви“ (2017) и комедийният cпортен ceриал   “При щангиcтите“  (2018). Прожекциите ще се проведат в Пловдив на 3 ноември 2018 от 18.00 ч. в Lucky Дом на киното, Враца на 18  ноември 2018 от 18.00 ч. в Кино Метропол и Благоевград на 1 декември 2018 от 17.00 ч. в Cinemax. След прожекцията предстоят коктейл и разговор за кино на чаша вино cъc cпециалните гоcти.    

Каузата на КИНОlove e да популяризира българското късометражно кино и да го направи достъпно, гледано, преживяно и заобичано. Турнето иска да представи пред по-голяма аудитория кино истории, създадени от професионалисти.

Нова Броудкастинг Груп е медиен партньор на турнето.