Темите и гостите в предаването в неделя от 8.00 часа по NOVA

В студиото на “Събуди се“ в неделя проф. Михаил Константинов ще направи детайлен разчет как предстоящия зимен сезон ще се отрази на семейния ни бюджет и още от акцентите в предаването:

100 години от края на Първата световна война. Специалният пратеник на NOVA Тоня Димитрова ще се включи на живо от Франция, където ще започне тържествена церемония в памет на загиналите. Честванията, отбелязващи един век от Първата световна война, ще продължат седмица, а на тях се очаква да присъстват лидери от над 80 държави от цял свят, сред които Доналд Тръмп, Владимир Путин, Ангела Меркел, Реджеп Ердоган и домакинът Еманюел Макрон.

Водещата Мартина Ганчева ще ни срещне с българката, която бе избрана от кмета на Лондон за реклама на града. Елина Стоянова и нейната книжарница “Имало едно време” се появиха във видео, което показва различните лица на британската столица и я представя като най-доброто място на света.

Освен като певица, Поли Генова е позната и със силната си гражданска позиция. Новият й призив към младите хора е свързан с предстоящите избори за Европейски парламент. Кой е нетрадиционният начин да упражнят правото си на глас?

Мариян Станков-Мон Дьо описва предстоящия разговор в авторската си рубрика като приказки за размисъл. Константин Трендафилов е човек, чийто живот изглежда привидно лесен след VIP Brother. Оказва се, че той никога не е бил по-труден за писателя – една невъзможна любов, един мост без въжета, думи на болка, очи, пълни със сълзи... Зрителите ще се убедят, че в това интервю има всичко.

В “Къси разкази“ предстоят разговори на опашката за безплатна храна. Всяка вечер пред един столичен ресторант застават десетки бездомни хора. След обрата в живота им днес те са клошари. Но в миналото са били бижутери, заварчици, строители. Храната взимат от ръката на такъв като тях – бездомник. Той е доброволец в ресторанта и трудните 12 години на улицата не са успели да заличат човечността му. 

В неделя Краси Боев е подготвил среща с три български ученички, които вече са сензация в голфа. Ще видим и как посрещнаха световната шампионка по борба Тайбе Юсеин в родното й село.

Гледайте “Събуди се“ в неделя с водеща Мартина Ганчева от 8.00 ч. по NOVA.