Премиерата на първата българска коледна комедия предстои на 30 ноември

Медийно събитие за първата българска коледна комедия "Smart Коледа", чиито копродуцент е NOVA, се състоя, като в него взеха участие главните герои Калин Врачански, Кръстю Лафазанов и Константин Гергинов, както и екипа на филма. 

Снимки от медийното събитие може да видите ТУК 

"Много ми е трудно да играя Дядо Коледа, защото има някакъв изграден образ у хората, който трудно се имитира. Дано съм успял поне малко да се приближа до представите им", споделя актьорът Кръстю Лафазанов, който влиза в ролята на белобрадия старец, - Филмът носи коледния дух и добротата, радостта от предстоящия празник. Както казват - да не е празник, да е пълник и да няма празно в сърцата и душите на хората.

Достъпни ли са за Дядо Коледа новите технологии?

В дясната ръка на Дядо Коледа - Работливко ще се превъплъти Калин Врачански, а Константин Гергинов ще изиграе малкия Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

Коледният филм ще се радва и на международна премиера в Брюксел на 1 декември и Лондон на 8 декември, като прожекциите са организирани по покана на българската общност там.

Поли Генова: Кръстю Лафазанов прави невероятна роля в “Smart Коледа”

"Smart Коледа" е заснет основно на две специално изградени снимачни площадки. В създаването на приказните декори участват над 150 техници, които изграждат над 5000 реквизита, 122 различни стъклени и цветни форми и 40 уникални костюма. Продуциран е от филмова компания “Джули Марули Ентъртеймънт“ съвместно с "Ветрогон" и се реализира с подкрепата на Национален филмов център

Първата българска коледна комедия “Smart Коледа” в кината от 30 ноември

Ще спасят ли елфите Коледа, какво е елфбук и кой помага на дядо Коледа да отслабне, ще стане ясно от 30 ноември по кината.

"Smart Коледа" е поредната българска кино продукция, която се реализира с подкрепата на NOVA като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.