Финалистът в ПРОМЯНАТА 2017/2018 "Маргаритка" издаде втори диск с 12 от най-обичаните български детски песни

Посланици на каузата този път са Мария Илиева, Влади Ампов - Графа, Поли Генова, Любо Киров, Михаела Филева, Орлин Павлов, Нина Николина, Стефан Вълдобрев, Рут Колева, Данчо Караджов, Вики от Мастило, Дичо, Йоанна Драгнева, Свилен Ноев, децата от Voice Academy и вокална група “Шоколадче”.

Техните вълшебни гласове влизат в домовете на българските деца, за да ги приспиват, радват, да ги карат да танцуват или да възпитават в тях добър музикален вкус. Това е и мечтата на Яна и Вики от “Маргаритка” - да дават качествено аудио и видео съдържание на съвременните деца. Наградата за двете дами, както и за всички участници в създаването на албума, е повече детски усмивки. 

В новото издание са включени и две авторски произведения - “Песен за цифрите” и “Песен за формите”. Автор на музиката и текста е Вики от “Мастило”. Това са първите изцяло авторски музикални произведения за деца на български език с образователен характер. С помощта на произведения като тези, най-малките сред нас по-лесно и с помощта на музиката ще придобиват основни знания и на български език. “Песен за цифрите” вече има и изцяло авторско 3D анимирано видео, което най-малките могат да гледат в каналите на “Маргаритка” в платформите за видео споделяне. С видеото децата на България ще се научат да борят от 1 до 10 и на български език. През месец януари се очаква и цяла нова поредица с видеа с образователен характер - “Мъпет шоуто на Маргаритка и Приказки без край”.

Създателите на вълшебната музика на “Маргаритка” също не са случайни. Музикален продуцент на албума е Краси Тодоров, а аранжиментите са дело на Виктор Стоянов. И двамата имат дългогодишен опит като композитори, аранжори и саунд дизайнери на различни музикални произведения, както и в сферата нa филмовата музика, реклами, театрални постановки и много други.

Двамата споделят, че произведенията за деца са специални, работата по тях изисква изключителна прецизност, внимание към всеки детайл и мисъл в подбора на всеки инструмент и звук. Комбинацията от таланта и уменията на Краси и Виктор дава на произведенията на “Маргаритка” класическо, но и съвременно звучене, което днешните деца харесват и обичат!

Вторият албум на “Маргаритка” включва още десет от най-популярните български детски песнички, направени в съвременни аранжименти и изпети на нов глас от най-обичаните изпълнители в България. Така социалният проект дава нов живот на класически произведения, които са част от детството на поколения българи и ги прави достъпни и за децата днес. В новия албум звучат “Жаба Жабурана”, “Шаро и първият сняг”, “Тръгнал Кос”, “Хей Ръчички”, “Рачо Капитана”, “Пеят скачат палците”, “Ние сме войници”, “Патешкия танц”, “Вълкът и седемте козлета” и “Продавач на надежда”.

Още музикални детски площадки ще построят Виктория Величкова от група “Мастило” и Яна Липованска - създатели на “Маргаритка”, с част от приходите от втория издаден диск с любими детски песни. Първата такава вече е факт и е в София, в парк “Гео Милев”, както и два музикални къта за игра на открито в болници в Русе и Плевен.

В началото на тази година “Маргаритка” стана един от тримата финалисти в “ПРОМЯНАТА” – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация “Reach for Change Bulgaria”, подпомагаща проекти, които трайно подобряват средата на живот на децата в България. Благодарение на подкрeпата и финансирането на ПРОМЯНАТА, проектът успя да създаде музиката и видеото на “Песен за цифрите”, което е първото от поредица аудио-визуални произведения с образователен характер.

Дискът може да бъде закупен от онлайн магазина на проект “Маргаритка”, а от месец декември и в бензиностанции, книжарници и супермаркети в цялата страна.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес