Горещи теми от седмицата – в събота гостува омбудсманът Мая Манолова

По-силна от всякога. Каква е истината за публикациите, че Теодора Духовникова е болна от рак? В събота тя ще излезе на Камерна сцена в Народния театър, но само за зрителите на "Събуди се". С водещата Мира Иванова говори за трудностите по пътя и силата на нейните героини.

Мариян Станков-Мон Дьо ще ни въвлече в черно-белия свят на Диана Димитрова. Актрисата, която изигра една от трудните роли в "Откраднат живот", не се страхува да говори за интригите и задкулисието в актьорската професия. Защо е отгледана от баба си, кой е мъжът до нея и била ли е жертва на насилие – отговорите от първо лице в неделя.

Горещи теми от седмицата - истината за условията в килията на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова. Вярно ли е, че режимът на арестанта е съпоставим с този на доживотно осъдения? Гост в студиото на "Събуди се" в събота е омбудсманът Мая Манолова

В "Къси разкази" Мария Йотова разказва за мъж, лежал невинен година и половина в затвора. А след това е осъден да плати разноските по делото. В абсурдния казус хранителна добавка е обявена за амфетамин. Въпреки че лабораторията вече е с отнет сертификат, мъжът ще трябва да плати и грешната експертиза, която го изпраща зад решетките.

Водещата Мартина Ганчева се срещна с Тайе Селаси – писателката, която още на 4 знае, че ще стане разказвач на истории. И става – без да го учи в училище или университет. Първият ѝ роман "Отивам си е възвратен глагол" влиза в "Топ 10" на Economist и Wall Street Journal за най-добрите книги на годината. Самата тя е включена в списъка с 20-те най-обещаващи автори на десетилетието на възраст под 40 години. 

След 10.00 ч. в събота очаквайте новите герои в рубриката "Да хванеш гората". Ралица и Димо са добре образовани и осъзнати млади хора, които предпочитат живота в прадядовата къща в село Ясеново. Пред Галя Щърбева разказват за избора да произвеждаш био тор от лавандула и куполни къщи и да си в хармония със себе си и със света.

В "Говори с Ива" ще видим съпругата на един от най-любопитните участници във VIP Brother: Most Wanted – Стоян Роянов Я-Я. Пред Ива Софиянска-Божкова тя признава истината за отношенията им, изневярата и религията "Уагабунга".

В неделя Краси Боев представя Георги Петков – любимецът на Харвард. Как едно момче от Монтана спечели признанието на престижния университет и защо беше обявен за бъдещ лидер на България. Репортерът Драгомир Танев ще ни запознае с друго амбициозно момче. То е на 14-години и вече е готово да се превърне в новия музикален идол у нас.

Как звучи Северното сияние и възможно ли е мобилен телефон да разчете звука на едно от най-красивите чудеса на нашата планета? Репортерът на NOVA Христиания Червенкова ще ни докаже, че човешкото любопитство може да роди и първата симфония, композирана чрез изкуствен интелект за едно от най-удивителните природни явления на Земята.

Гледайте “Събуди се“ в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Мартина Ганчева от 8.00 ч. по NOVA.