Киноманите ще могат да се насладят на два отличени филма дневно в четири поредни седмици всяка вечер от 20.00 ч.

Истинско филмово приключение очаква зрителите и тази година в звездната кампания на филмовия канал KINO NOVA – “Треска за Оскари“. В продължение на 4 седмици от 20.00 ч. ще бъдат излъчени 55 отличени и номинирани от Американската академия за киноизкуство ленти, 8 от които премиерни за българския ефир.

“Треска за Оскари“ в понеделник, 28 януари, ще открие номинираният за две награди “Оскар“ премиерен филм - “Вестник на властта“, в който лъжите относно войната във Виетнам ще бъдат разкрити от първата жена издател на вестник в САЩ, в чиято роля влиза актрисата Мерил Стрийп. В същия ден от 22.20 ч. зрителите ще могат да видят още “Войната е опиат“ с 9 номинации и 6 награди “Оскар“, а до края на седмицата – класики като “Филаделфия“ и “Лунатици“ съответно на 30 януари и 3 февруари.

Втората седмица ще бъде белязана от цели три премиери, като в понеделник, 4 февруари, предстои зрителите да видят драмата с Брад Пит и Марион Котияр - “Съюзени“, както и носителят на 3 награди “Оскар“ - “Камшичен удар“. В съботната вечер от 20.00 ч. по KINO NOVA пък “Смелата Ваяна“ ще се впусне в епично морско приключение и ще се погрижи за настроението на малки и големи.

“Всичките пари на света“ на режисьора Ридли Скот ще направи своя дебют в българския ефир в понеделник, 11 февруари, от 20.00 ч. Сред заглавията, които ще приковат киноманите пред екрана в третата седмица на “Треска за Оскари“, са носителят на една от престижните награди “Мизъри“ на 15 февруари, “Дама, поп, асо, шпионин“ на 13 февруари, фентъзито “Пепеляшка“ и хитовата лента на Мел Гибсън от 2016 г. “Възражение по съвест“ на 16 февруари.

С три звездни премиери ще започне последната седмица на бляскавата кампания на KINO NOVA. В понеделник в 20.00 ч. Дев Пател ще потърси корените си в премиерния биографичен филм “Лъв: стъпки към дома“ заедно с Никол Кидман, Руни Мара и Дейвид Уенъм. “Артистът“, отличен с цели 5 награди “Оскар“, сред които за Най-добър филм, Най-добра мъжка главна роля и Най-добър режисьор, ще дебютира в 22.30 ч. В четвъртък, 21 февруари, зрителите ще видят за първи път в ефира на KINO NOVA и лентата "У дома през август" с участието на Мерил Стрийп и Джулия Робъртс. Зрителите ще могат да видят още “Американска схема“ на 22 февруари, “Зоотрополис“ на 23 февруари и “Хобит: Неочаквано пътешествие“ на 24 февруари.

Финал на кампанията на 24 февруари след полунощ ще постави церемонията по връчване на 91-те награди на филмовата академия на САЩ, което ще се излъчва директно по KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро. Дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA, както и със селекцията филми част от кампанията “Треска за Оскари“ по KINO NOVA всяка вечер от 28 януари от 20.00 ч.  Най-запалените филмови фенове ще имат възможността да спечелят специални брандирани награди във Facebook.