Не пропускайте криминалната драма всеки четвъртък от 22.00 ч. по NOVA

Каква е рецептата за създаването на успешен сериал? Отговор на този въпрос даде част от екипа на „Дяволското гърло” в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”.  Криминалната драма на NOVA отбелязва  голям зрителски интерес.  Само първият епизод събра пред екрана близо милион и 200 хил. зрители.  

„За мен лично като режисьор най-важното нещо като съставка за успеха на един сериал е стилът. Без него нищо не може да се случи. Ние в процеса на създаването на „Дяволското гърло” бяхме фокусирани върху това да има стил в епизодите и усещането за нещо авторско в тях”, разкрива Павел Веснаков.

„При снимането в студио, колкото и добре да е подредено осветлението  и колкото и да е изпипан декора, винаги има едно усещане за нещо по-изкуствено. В „Дяволското гърло” всичко е снимано на реални терени, което го прави много по-истинско”, смята режисьорът на „Дяволското гърло”.

„Първата разлика е безкрайната шир зад актьора. Това е безценно и смятам, че всички зрители го виждат. На тази локация, където снимахме, накъдето и да обърнеш камерата е епична красота. Природата изключително много помага на историята, което е много важно. В този сериал има много действие, което трябваше да бъде показано по интригуващ начин”, допълва операторът Мартин Балкански.

„За нас беше много важно да се съобразим с жанра, понеже в България не е много познат. Наблегнали сме много на вкуса си, изграден от гледане на много такива продукции, както и на усещането си за вътрешно удовлетворение как да изглежда сериала”, разказва режисьорът по монтажа Виктория Радославова.

Какво още разказа екипът на „Дяволското гърло” за създаването на сериала, гледайте във видеото от „Плюс – Минус. Коментарът след новините”.

Не пропускайте „Дяволското гърло” всеки четвъртък от 22.00 ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook