Състезанието се излъчва пряко по NOVA и NOVA SPORT

Броени часове остават до официалното откриване на едно от най-престижните състезания в художествената гимнастика – Световната купа, която се провежда от 12 до 14 април в зала „Арена Армеец“, а фантастичният ансамбъл на България е лидер във временното класиране, след като предизвика истински фурор в залата и остави зад себе си отборите на Италия и Япония.

Фантастичен ансамбъл предизвика фурор и поведе в многобоя в София 

Днес предстои да бъдат раздадени медалите в двата многобоя.

„До момента ансамбъла е на челната позиция. Надявам се да успеят да удържат първото място, защото това, което направиха вчера не е финала. Днес трябва отново да направят съчетанието без грешка, за да могат да вземат медала”, обясни състезателката Ели Бинева, която е контузена и е дошла да подкрепя отбора от трибуните.

Невяна Владинова заема временно второ място за многобоя на Световната купа

В индивидуалната надпревара България е представена от Невяна Владинова, която към момента заема временно второто място в индивидуалния многобой след изиграването на съчетанията с бухалки и лента в Група C и от Катрин Тасева, която заема временна втора позиция след изиграването на съчетанията на бухалки и лента от група А и група C в индивидуалния многобой.

Силни бухалки донесоха висока оценка на Тасева

За приза ще се борят 68 индивидуални състезателки и 17 ансамбъла. Финалите ще са в неделя, а състезанието за световната купа в София е едно от четирите за сезона. 

Sofia World Cup събира едни от най-добрите гимнастички в света и за първи път ще бъде излъчена ексклузивно в каналите на Нова Броудкастинг Груп. На 13 април, събота, от 17.00 до 19.00 ч. и на 14 април, неделя, от 16.00 до 19.00 ч. зрителите могат да проследят емоциите и развръзката в надпреварата директно в ефира на NOVA, а цялото състезание ще бъде излъчено пряко по NOVA SPORT и NOVA SPORT HD

Подробна програма на турнира и часовете на излъчването му в ефира на NOVA и NOVA SPORT може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: Боряна Димитрова