„Беше огромна отговорност и предизвикателство да готвя пред шеф Виктор Ангелов“, споделя тя

Във финала на един от най-емоционалните епизоди на Hell’s Kitchen България още един участник в надпреварата за 100 хиляди лева се сбогува със шоуго завинаги. Един от талисманите на Кухнята на Ада „бухтичката“ Варта Торосян напусна след изключително напрегната и оспорвана вечерна резервация, в която се бори за оставане в кулинарното шоу срещу Петко.

По време на кулинарния дуел Петко и Варта трябваше да сътворят „Портрет в чиния“ и да покажат своите готварски умения да пресъздадат противника си по най-вкусния и експресивен начин. Шеф Виктор Ангелов оцени по-високо кулинарните постижения на Петко и той спечели състезанието с малка, но достатъчна предина. Една експресна резервация утежни още повече отборните усилия да се готви бързо и перфектно, според строгите изисквания на шеф Ангелов и червените не успяха да се справят с предизвикателството. Това беше и основната причина шеф Ангелов да се раздели завинаги с техния капитан – Варта.

„С огромно удоволствие бих участвала отново в Hell’s Kitchen, въпреки че в самото начало всичко ми се струваше изключително сложно и трудно, тъй като за първи път се сблъсквах с кулинария от такова високо ниво“, казва Варта и допълва, че въпреки това е успяла да докаже, че когато човек има желание да се адаптира и развива е способен да премине буквално и през ада, за да го постигне.

Варта не съжалява за нищо в своето представяне и уточнява, че целият й престои в предаването е бил низ от хубави моменти и множество ценни уроци. Единственото, за което е искала да има още време в Hell’s Kitchen е, за да може да покаже повече от необятния и красив свят на сладкарството.

А на въпроса – какво научи от шеф Виктор Ангелов пловдивчанката отговоря: „За мен беше огромно удоволствие, отговорност и предизвикателство да готвя пред него. Безспорно всеки ден в шоуто имах възможност да уча много от него, но може би най-ценният урок беше да бъда себе си и да се боря до край“.

След като Варта напуска завинаги шоуто в Hell’s Kitchen вече 8 професионалисти се състезават оспорвано за титлата „най-добър готвач“, както и за голямата награда от 100 хиляди лева и едногодишен договор в ресторанта на шеф Ангелов. Кои ще бъдат майстор готвачите, които през следващата седмица няма да се справят с напрежението в кухнята и ще се окажат номинирани от шеф Ангелов ще разберем в новите епизоди на световното кулинарно шоу от 21.00 ч. по NOVA.  

Актуални новини за горещото кулинарно предаване ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.

Гледайте Hell’s Kitchen България всеки вторник, сряда и четвъртък от 21.00 ч. по NOVA