Водещата на Прогнозата на времето на NOVA разказва за изпитанията, през които е преминала пред Магдалена Георгиева за списание „Мода”

Гери, преди няколко месеца премина през истински кошмар, но всичко е вече в миналото. Сякаш неведнъж сме чували, че е най-тъмно преди изгрев. Разкажи ни за новата светлина в живота ти...

Лео! Думата, която кратко и ясно описва една нова планета, на която аз принадлежа безвъзвратно. Ако се чудите къде съм се изгубила - живея си на тази планета и е повече от прекрасно. В моето уравнение на живота Гергана винаги върви с плюс и след него следва Лео.

Да бъдеш родител несъмнено е изключително трудна и отговорна задача. Каква връзка искаш да изградиш със сина си?

Със сина ми си пожелавам да имам връзката, която аз имам изградена с моето семейство. Силна, чиста, искрена, градивна, устойчива на времето и изпитанията.

Вярваш ли, че изпитанията в живота са случайност, или по-скоро горчиви уроци, от които трябва да учим?

Изпитанията са единствено нов повод за изправяне на крака отново. Понякога за победа. Понякога за размисъл.

Ежедневието е най-малкото, което се променя, когато една жена бъде благословена да стане майка. Сподели ни при теб какво е различното?

Различно е усещането, когато лягам вечер, ставам сутрин... дори звъненето на телефона. Животът ми придоби формата на кръг. Цялостен и смислен. Чувствам се сякаш някой е взел безкрайни дози щастие и ги е инжектирал директно... в душата ми! И така завинаги.

Смелостта е враг на страха, но дори най-смелите си имат своите страхове. А какви са твоите, с които се опитваш да се пребориш?

Спрях да се боря със страховете си. Живея с тях и с ясната мисъл, че могат да станат реалност. Във всеки един момент. И въпреки това те не бива да контролират ежедневието ми. Защото може и да НЕ станат реалност!

Кое осмисляше живота ти преди Лео?

Аз съм човек, научен и възпитаван да не живее за себе си. Да се раздава. А това, повярвайте ми, винаги осмисля.

След всичко, преживяно миналата година, не обръщаш гръб на случилото се, за да забравиш, а решаваш да подкрепиш каузата на Фондация "Нашите недоносени деца". Сподели ни за какви други лични каузи още се бориш?

Ще напомня и сега, че по всяко време можете да пратите sms на стойност 2 лева на телефон 17 777 с текст DMS Bebe. Не чакайте Коледа, Великден. Направете го сега. А аз ще продължавам да се боря за всичко, за което мога да помогна. Дори и с малко. Защото малко по малко става много, нещо като минус по минус (усмихва се).

В момента сякаш имаш всичко. За какво още мечтаеш?

Ще съм кратка и ясна - мечтая за здраве. За мен и близките ми. Това стига.

Цялото интервю четете в списание „Мода”.

Редактор: