Георги Георгиев, Емануела Толева, Енджи Касабие, Алекс Ковачев и Доротея Толева влизат в оспорвана надпревара.

Тази седмица компанията в „Черешката на тортата“ поднася здравословни рецепти и полезни съвети, гарнирани с много шеги и спортен хъс в съревнованието за плакета.

На старта, риска на първия ще носи авторът на рубриката „На твоя страна“ в „Здравей, България“ Георги Георгиев. Той влиза в кухнята под наблюдението на своята близка приятелка – Маги. Двамата приготвят интересно меню по новинарски с пролетен акцент. То включва две свежи салати, предястие, основно – агнешко с гарнитура от ориз с лапад, и любимия му десерт по рецепта на майка му. Като пръв домакин, негов враг се оказва липсата на информация за вкусовете на гостите и алергията на един от участниците към някои от съставките в менюто. Въпреки конфузната ситуация, настроението бързо се разведрява.

„Черешката на тортата“ в „бъбривата кухня“ на Мила Михова

Във вторник кулинарното състезание продължава амбициозната Емануела Толева. Тя посреща компанията в дома си, където преди началото на вечерта се вихри с пълни сили за победата. Красавицата показва завидни готварски умения и приготвя разнообразно и богато меню. Само част от блюдата са: зелена студена супа, ечемик с калмари, месо, увито в прошуто, и запечени зеленчуци за гарнитура. За десерта е заложила на здравословна веганска рецепта. Вечерта е изпълнена с интересни разкази и разкрития, а творческата изненада, която е подготвила, слага прекрасен завършек.    

Третата вечер от седмицата диетологът Енджи Касабие впечатлява гостите със здравословна и трезва вечеря. Грациозната дама готви в кухнята, където се приготвя менюто за пациентите й, под наблюдението на шеф Янев, но посреща компанията в дома си. Супер полезната вечеря се състои от ястия, богати на протеини. Вместо алкохол, Енджи поднася напитка, подпомагаща доброто храносмилане, а изненадата й първоначално леко притеснява участниците.

Мексиканска кухня с DJ Dian Solo в „Черешката на тортата”

Следващ в кулинарното предизвикателство се впуска интериорният дизайнер Алекс Ковачев. На помощ за направата на вечерята се притича половинката му – водещата на Прогнозата на времето на NOVA – Гери Малкоданска, която вече е била победител в „Черешката на тортата“. Двамата също се стремят към плакета и с много любов приготвят великолепно меню. Въпреки че предишната вечер Енджи го изпреварва и поднася пица от карфиол, Алекс решава да не се отказва и да се конкурира с нейната. Дизайнерът пленява гостите със стилния си дом и аранжировка на масата, а в края на вечерта ги подлага на изпит, след който следват и награди.

Гръцка кухня с Неделяна в "Черешката на тортата"

Домакин в петата вечер е актрисата от криминалната комедия „Господин Х и морето“ Доротея Толева. Тя е любител на готвенето и приготвя много оригинална и интересна вечеря. На трапезата поднася: гуакамоле по рецепта на Джейми Оливър, кюфтенца от сьомга с мус от карфиол, тайландска салата, супа от кореноплодни. Десертът е тирамису по собствена рецепта. Вечерята е придружена с много смях, а подаръците, които Дори е приготвила, са персонални.

Кой от участниците ще спечели амбициозната надпревара, гледайте в новите епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.